Waarom vroeg opstaan heerlijk is

Vrije tijd door Sascha
Opstaan onder het genot van een zonsopgang, fluitende vogeltjes en rustig aan een goed, gezond en stevig ontbijtje beginnen. Precies goed om zo de dag te beginnen. En je raakt er nog aan gewend ook! Al kun je je dat misschien niet voorstellen.

 
Er zijn talloze redenen om iedere dag lekker vroeg op te staan. Eigenlijk brengt dit alleen maar voordelen met zich mee. Lees snel verder waarom iedereen gewoon een vroege vogel zou moeten zijn (worden)!


Je haalt meer uit je dag

En zo is het maar net. Vroeger opstaan betekent meer uren in een dag! Je kunt dus ook meer doen. Je haalt dus veel meer uit je dag dan wanneer je tot twee uur ’s middags in je nest ligt.
 
Je kan genieten van een zonsopgang
Ooit wel eens uit het raam gekeken tijdens een zonsopgang? Nee? Zeker een aanrader. Die prachtige rode lucht, echt de moeite waard. Dus als je vroeg opstaat is dat nog eens mooi meegenomen.


Magische stilte

Die magische stilte die er op de vroege morgen heerst, die is heerlijk. Je kunt doen en laten wat je wilt en even tijd voor jezelf nemen, voordat je de drukte van het dagelijkse leven ingaat.
 
Gezond ontbijtje
Een goed, stevig en gezond ontbijt is een goede start van de dag. Dit zet namelijk je spijsvertering opgang. Daarnaast zorgt het ervoor dat je de rest van de dag niet al teveel rommel naar binnen werkt.


Kwestie van doen

Hoe vaker je vroeg opstaat, hoe meer je eraan gewend raakt. Echt! Het is alleen wel een kwestie van doen, en dat doen gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Maar geloof ons, het zal je steeds gemakkelijker afgaan.
 
Ritme, rust en regelmaat
Een ritme is eigenlijk overal goed voor. Het vroege opstaan gaat je gemakkelijker af, het brengt rust met zich mee en je lichaam raakt gewend aan de regelmaat. Alles zal steeds gemakkelijker gaan. We like that!


Iets anders doen

Als je wat vroeger opstaat, kun je bijvoorbeeld lekker gaan sporten, een yogalesje nemen of een goed boek lezen. Ook hier weer: neem lekker een beetje tijd voor jezelf aan het begin van de dag!
 
Ben jij een vroege vogel?