Waarom katten leuker zijn dan honden

Vrije tijd door Sascha
Een kusje van een klein, roze neusje, een kopje tegen je been of gespin in je oren. Kattenvrouwtjes kunnen zich niet voorstellen dat je hier niet als een blok voor zou vallen, maar begrijpen al helemaal niet de liefde voor honden boven katten.

 
Geen geblaf, geen gekwijl, geen kapotte schoenen. Allemaal dingen die niet terug te vinden zijn bij een kat. Daarnaast, hoe kun je in godsnaam zo’n lief, klein, fluffy bolletje weerstaan? Om de volgende redenen verkiezen kattenvrouwtjes katten boven honden.


Geen geblaf

’s Ochtends wakker worden door een klein, schattig miauwtje naast je oor is toch wel wat anders dan dat loeiharde geblaf. Zeg maar dag slaap!

Speeltjes blijven intact

Wanneer je een hond een speeltje geeft, is hij binnen enkele seconden aan flarden gescheurd. Een kat daarentegen, doet maanden, jaren met hetzelfde speeltje. Soms raken ze het speeltje zelfs niet eens aan. Nog handiger!
 
Katten zijn schoon en net
De titel zegt het al. Katten zijn hele schone en nette dieren, zelfs een tikkeltje ijdel. Katten stinken niet, honden wel. Sorry honden lovers, maar dat is toch wel echt waar.

Onweerstaanbaar schattig en fluffy

Katten zijn zo schattig en fluffy, dat je ze wel móét aaien. Je komt er bijna niet onderuit, zo lief zijn ze. Dat neusje, die kraaloogjes, die grote oren. Tja…


Katten vermaken zichzelf wel

Honden moet je veel aandacht gegeven anders worden ze verdrietig. Katten kunnen zichzelf uren, dagen zelfs vermaken. Een bakje brokjes, een beetje water, een opgemaakt kussen en verder wijst de rest zich vanzelf.
 
Lekker spinnen
Ooit wel eens een spinnende kat op je schoot gehad? Geloof ons, je wilt niks anders meer. Dat rustgevende geluidje, daar val je meteen van in slaap.
 
Subtiel vragen naar aandacht
Van een hond kun je een natte lebber over je wang verwachten, maar een kat vraagt altijd iets subtieler om aandacht. Ze komen je een kopje brengen, duwen hun lichaampje tegen je aan en maken kleine geluidjes. Een aai over de bol en ze zijn weer tevreden.
 
Katten stinken niet
Katten zijn zoals al eerder genoemd zeer schoon en stinken dan ook vrijwel nooit. Honden daarentegen… Die moeten eigenlijk iedere dag badderen wil je die niet meer ruiken. En dan hebben we het nog niet eens over de geur gehad die vrijkomt wanneer ze eens lekker in de vijver hebben gezwommen.


Geen vliegjes, spinnen of muizen meer te bekennen

Wanneer jij een katje in huis hebt, zijn vliegjes, spinnen of muizen in geen velden of wegen meer te bekennen. Die worden namelijk gelijk gevangen door de kat. Ook een heilige dagtaak van ze.
 
Lazy ass
Lig jij zo brak in je bed dat je je eigenlijk liever niet wil verroeren? Maakt helemaal niks uit, een kat hoef je namelijk niet door weer en wind uit te laten omdat anders alle behoeftes in het huis gedaan worden. Thank god hebben we daar de kattenbak of het kattenluikje voor; lekker zelf doen!
 
Katten kwijlen niet
Honden wel.
 
Waarom vind jij een kat zoveel leuker dan een hond?