Waar je ons ?s nachts voor mag wakker maken

Vrije tijd door Sabine
We houden van slapen. En wanneer iemand ons uit ons schoonheidsslaapje ontwaakt, zijn we woest. Maar… (ja, bij ons vrouwen is altijd een maar), er is ook aan aantal situaties waarin je ons wel mag wakker maken.

Vroeger wilden we nooit naar bed, maar nu doen we niets liever dan ons bedje opzoeken. Zeker na een lange werkdag ploffen we met alle liefde in ons donsbed. Ons wakker maken wanneer we eenmaal slapen is dan ook niet altijd het beste idee. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Je mag ons ’s nachts wakker maken voor:


 
Noodgevallen
We willen echt niet in bed blijven snurken terwijl ons huis in de hens staat. We zien al voor ons hoe de brandweer ons levenloze lichaam uit het gebouw tilt. We houden van slapen, maar we zijn echt nog niet toe aan een eeuwige slaap.

Verslapen

Het is niet iets waar we graag voor wakker worden gemaakt, maar wanneer we ons verslapen, willen we toch wel graag dat je ons even een seintje geeft. Gewoon, omdat onze dag anders zo rot begint. 

Chocolade

Als we geen chocolade eten, fantaseren we er wel over. En als we niet in een staat zijn om chocolade te eten, dromen we er wel over. Hoe lekker is het dus om ontwaakt te worden uit je chocoladedroom door iemand die met een reep voor je gezicht zwaait. We like! 
 
Een aangenaam bezoek
We slaan de dekens meteen van ons af voor een bezoekje van een vriendin die we lang niet hebben gezien. Of beter, je schuift een stukje op en jullie kletsen bij in je bed. Met je bestie kan het allemaal.

Knuffels van je hond/kat

Wanneer je hond of kat in je bed klautert en zijn neus tegen die van jou drukt, kun je niets anders dan blij worden. Deze momentjes zijn zeldzaam en die koesteren we. Bovendien is er toch niets fijner dan wakker worden met een knuffel?



 
De bevalling van je zus

Het moment waarop je tante wordt, wil je voor geen goud missen natuurlijk. Bovendien verwacht je ook dat zij haar warme nest verlaat op het moment dat jij een mensje op de wereld gaat zetten.

Sale

Vera Wang-trouwjurken met 99 procent korting. Dat we nog geen trouwplannen hebben maakt niet uit. Dan hebben we de jurk in ieder geval. We willen voor dit buitenkansje zelfs ons bed inleveren… Oké, niet ons bed. Het dekbed wel. Nou ja, je kussen...hoes.

Een goed gesprek

Met iemand met wie je een ongelooflijke klik hebt. En dan in gesprek blijven tot de zon opkomt en je wekker plotseling gaat.
 
Babydieren
Als cadeau. Voor jou.

Een winnend lot

De loterij winnen zien we allemaal wel zitten. Bovendien heb je dan zoveel geld dat je elke dag kunt uitslapen. 


 
Een verrassingsreis
Als iemand ons wakker maakt en ons laat weten dat hij/zij je koffers al heeft gepakt en je meeneemt naar het land waar je al járen heen wilt, zal je zonder mokken je bed verlaten. Sterker nog, je slaat de deken van je af en rent de trap af.

Tijdens de jaarwisseling

Je wilt niet als enige het ‘gelukkig nieuwjaar’-moment missen. Het kan je niet schelen hoe moe je bent of hoeveel kanonnen er nodig zijn om jou uit je winterslaap te doen ontwaken.

Waar je ons vooral niet voor moet wakker maken? Voor seks, al lijkt je vriend soms anders te denken.

Waarvoor mag iemand jou wel wakker maken?