Recept: Courgettekoekjes

Eten door Redactie Ze.nl
De courgette is veelzijdig, zit vol vezels en is erg licht verteerbaar. Dit recept voor courgettekoekjes is daarom ideaal om als lunch of bij een salade te eten. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

(voor 15 koekjes)

  • 250 gr. courgette (geraspt)
  • halve theel. zout
  • 60 gr. feta
  • 4 lente-uitjes
  • 20 gr. bladpeterselie
  • 2 kleine eieren (losgeklopt)
  • 40 gr. bloem
  • zwarte peper
  • zeezout naar smaak
  • 30 ml. olijfolie om te bakken

 
Hoe maak je het?
  1. Doe de geraspte courgette in een vergiet, strooi er zout over en meng het door elkaar. Laat dit mengsel 30 minuten staan. Duw het overtollige vocht eruit en droog de courgette door hem op een keukenpapiertje te leggen.
  2. Hak de peterselie en de lente-uitjes fijn.
  3. Klop de eieren los, doe deze in een kom en meng dit met de peterselie, lenteui, zout, peper, courgette en bloem. Verkruimel tot slot de feta erdoor.
  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en doe voor elk koekje ongeveer 1 eetlepel courgettemengsel in de pan. Duw het een beetje plat, zodat je de vorm van een koekje krijgt.
  5. Bak de koekjes aan elke kant zo'n 2 à 3 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.