Wait, what? Het NK puzzelen komt eraan en jij kunt meedoen

Vrije tijd door Sabine

In de categorie 'moet je ook eens gedaan hebben': op 28 januari verzamelen 300 puzzelfans zich om te strijden om de begeerde titel Nederlands Kampioen Legpuzzelen. Heb je geen idee hoe jij de zaterdagavond met je date invulling kunt geven of komt het wijntjes drinken met vriendinnen je neus uit? Dan kan dit weleens een geinig alternatief zijn. Zeggen dat je Nederlands kampioen puzzelen bent, doet het toch so-wie-so goed in de kroeg?!

Het begon in 2010 als geintje, maar de destijds zogenoemde Open Veense Legpuzzel Kampioenschappen is een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Het doel van het kampoenschap is simpel: welk team als eerst een 1000 stukjes tellende puzzel van Jan van Haasteren foutloos legt, mag zich kampioen noemen.

Voor het avondje vertier kun je terecht in, jawel, Roelofarendsveen, een plaatsje dat niet ver van Leiden ligt en je vast en zeker eens tijdens het filenieuws op de radio hebt gehoord. Om 19.45 zal het NK door Jan van Haasteren zelf worden geopend en tussen 22.00 en 22.30 uur zal het eerste team vermoedelijk de legpuzzel compleet hebben. Tot wanneer je je kunt inschrijven is niet duidelijk, maar opgeven kan op de officiële Open Veense Legpuzzel Kampioenschappen 2017 Facebookpagina.