Report: Hannah Xperience

Gezicht door Vrouwen redactie

Hoofdredacteur Claartje test voor Vrouwen.nl de huidverbeterende beautybehandeling die ‘hannah Xperience’ heet. It’s a tough job, but someone’s gotta do it. Het doel van de hannah Xperience is de huid (weer) helemaal in balans te brengen.


Om een huid te krijgen die perfect in balans is word je tijdens de hannah Xperience eerst ondervraagd over je leefgewoonten (Hoeveel water drink je per dag? Rook je?). Vervolgens test een deskundige je huid op de zuurgraad, vochtbalans en het vetgehalte. Mijn huid blijkt op bijna alle vlakken mooi gemiddeld en is alleen iets aan de droge kant.


Na de intake en de huidtests volgt de behandeling. De vier stappen waaruit een hannah behandeling bestaat zijn: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen. Vanwege mijn lichtelijk droge huid word ik gereinigd met een olie. Na de peeling (prikkelend!) wordt mijn gezichtsdoorbloeding gestimuleerd met een stomend hete handdoek. Leuk om te weten: de plekken die goed rood worden zijn goed doorbloed, de plekken die relatief licht van kleur blijven (bij mij rond mijn mondhoeken en kin) juist niet - daar heb je de meeste kans op rimpels. Oei!

Een pittige massage van gezicht en decolleté volgt (goed voor de celstimulatie!) waarna vochtregulerende en verzorgende crèmes de behandeling afmaken. Vooral de Touch of Silk crème zorgt ervoor dat ik mezelf vol verbazing in het gezicht blijf aaien - zó zacht heeft mijn huid nog nooit gevoeld! Het is dus niet voor niets dat deze crème de Beauty Press Innovation Award 2012 heeft gewonnen.


Het merk hannah wil niet zomaar zoveel mogelijk producten verkopen. Directeur Monica van Ee vertelt dat hannah het veel belangrijker vindt dat iedereen, jong en oud, beseft hoe mooi je eigen huid kan zijn als je deze goed verzorgt. De specialisten van hannah zien liever dat iemand haar gezicht elke avond reinigt en verzorgt met (goedkope) producten van het Kruidvat of de Etos, dan dat vrouwen dure producten aanschaffen maar vervolgens wel met make-up en al gaan slapen, zo vertelt Monica.

Daar zijn wij het hartgrondig mee eens. Dames, wees zuinig op jullie huid en verzorg 'm goed - je moet er je hele leven mee doen!