Macarons Maken

Eten door Vrouwen redactie

De macaron is het meest fashionable koekje dat er is. De beauties bestaan uit twee luchtige koekjes van eiwit en suiker, met daartussen een laagje vulling naar keuze. Zelf maken is makkelijker dan je denkt. Volg dit recept & bekijk de video!

Ingrediënten (voor 20 macarons)
• 200 gr. poedersuiker
• 100 gr. amandelpoeder
• 125 gr. eiwitten, ongeveer 3 eieren
• 50 gr. fijne kristalsuiker
• mespuntje zout
• kleurstof naar keuze

Bereidingswijze
1. Zeef amandelpoeder en poedersuiker en weeg exact af. Meng daarna goed de poedersuiker en amandelpoeder in een keukenmachine.
2. Maak een kom goed vetvrij. Dit kun je doen met het sap van een citroen. Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout.
3. Wanneer de eiwitten luchtig zijn en de dikte hebben van yoghurt gaat de suiker er lepel voor lepel bij. Zorg dat de suiker volledig is opgenomen alvorens de volgende lepel suiker toe te voegen. Klop tot het mengsel mooi glanzend en stijf is.
4. Voeg de kleurstof toe en klop nog even. Schep dan het suiker-amandelmengsel met een metalen lepel er door heen. Dit kan even duren alvorens een mooi lopend mengsel ontstaan is. Het mengsel moet langzaam van de lepel afdruipen.
5. Bedek een bakplaat met bakpapier, teken eventueel rondjes af om de macarons op te spuiten. Vul een spuitzak en spuit hoopjes macarons. Laat de macarons dan uitharden. Dit duurt 30 minuten tot 1 uur. Het mengsel mag niet plakkerig meer zijn.
6. Let op dit is een hele belangrijke stap. Laat je de macarons niet voldoende uitharden dan krijg je niet het mooie resultaat. De kapjes zullen dan zoals je in de video ziet gaan barsten.
7. Verwarm de oven voor tot 170 graden. Bak de macarons gedurende 10-12 minuten af in de oven. Let op; elke oven is iets anders speel hier dus iets mee. De bovenkant moet knapperig worden en de onderkant droog. Laat afkoelen op het bakpapier.

Recept via Kookse