Meest Bizarre Modeshows

Mode & trends door Vrouwen redactie

Modeontwerpers kunnen compleet uit hun dak gaan als ze een modeshow organiseren - mits hun budget het toestaat. Een selectie van de meest bizarre en extreme modeshows. Van brandende modellen tot een modeshow in een vliegtuig.

1. Catwalk onder water
In Korea wilde modeontwerper Park Sulnyeo iets origineels doen met zijn traditionele Koreaanse outfits. De modellen sprongen tijdens de modeshow daarom in een aquarium.



2. Catwalk in een Vliegtuig
De lentecollectie van Chanel voor 2012 werd getoond in een Jumbo jet (jep, een vliegtuig) in Parijs. ‘Thank you for flying Chanel Airways. Please enjoy your flight.’ Het vliegtuig heeft helaas nooit echt gevlogen tijdens de show.



3. Catwalk op de Chinese Muur
In 2007 gebruikte Karl Lagerfeld de Chinese Muur als catwalk voor de modeshow van Fendi. Karl houdt ervan om groots uit te pakken voor een show, maar deze combinatie van Wereld Erfgoed en mode was nog niet eerder getoond.



4. Brandende modellen op de catwalk
In een Aziatische modeshow in 2008 werden brandende modellen de catwalk op gestuurd - de vlammen slaan hen letterijk uit. Natuurlijk waren deze modellen getraind om met het vuur om te gaan. Toch is onze mening dat dit vuurwerk wel erg afleidt van de kleding...



5. Modellen met baard
Tijdens de Berlijnse Fashion Week in 2010 bedacht Patrick Mohr dat het een goed idee was om zijn modellen met harige gezichten de catwalk te laten betreden. Vreemd. Heel vreemd...


Afbeeldingen via Bron, Bron, Bron, Bron & Bron