10 Mooiste Plaatsen van Turkije

Reizen door Vrouwen redactie

Turkije is een perfecte mix van Europese en Oosterse culturen, omdat het land precies op de grens van de twee werelden ligt. Zowel backpackers als luxepaardjes weten Turkije steeds beter te vinden. Bekijk waarom en neem een voorproefje van de mooiste plaatsen die Turkije te bieden heeft - van Istanbul tot de natuurlijke warm waterbronnen van Pamukkale.

Wil je het zelf ervaren? Met Elizawashere boek je heel makkelijk en goedkoop (al vanaf €400!) een reisje naar Turkije. Je kunt verschillende appartementen en hotels kiezen die op acht verschillende plaatsen in het land liggen - voor ieder wat wils dus!

Istanbul
De historische stad heeft Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse paleizen, moskeeën, kerken, kloosters, monumenten, muren en ruïnes. Onmisbaar voor de echte cultuursnuiver.



Patara
Het 12 km lange strand met een hippie-achtige sfeer is verkozen tot een van de beste stranden ter wereld en ligt bovendien vlakbij de Patara ruïnes. Wil je pal aan het strand slapen? Boek dan een van de appartementen van Olea Nova. Je kunt er zelf voor kiezen actief te doen en het hele Patara strand af te wandelen naar een eettentje, of je gaat voor gemak en geniet van een traditionele lunch die de gastheer van het appartement je voorschotelt.



Cappadocia
De 'rock region' is beroemd om de ondergrondse gebouwen. Bezoek vooral de Kaymakli, met maar liefst acht verdiepingen.



Antalya
Staat ook wel bekend als de 'Turkse Riviera' en ligt langs de kust van Turkije. Perfect voor een luxueuze strandvakantie.



Fethiye
Een traditioneel marktstadje, gelegen in een baai. Een geweldige bestemming voor duikers en snorkelaars. Vlakbij Fethiye, in het piepkleine dorpje Kayakoy, liggen de Doga appartementen. Hier kun je genieten van de rust - bijvoorbeeld aan het zwembad - of van de groene vallei rondom de appartementen. Ga je liever de hort op, dan je in no time in buurplaatjes Marmaris, Oludeniz (met mooie stranden!) of Gocek.



Ankara
De hoofdstad van Turkije is gesitueerd op een heuvel en is prachtig op een rustieke manier.


Temple of Hadrian
Delen van deze antieke en eeuwenoude tempel werden nagemaakt, zodat je je echt in het verleden waant. Indrukwekkend!


Alanya
De meest populaire strandbestemming van Turkije heeft alles: strand, kristalhelder water, veel zon, authentieke visrestaurantjes en hotels van hoge kwaliteit.


Ephesus
Dit was een van de belangrijkste steden uit het Romeinse rijk. Er zijn nu nog gebouwen te zien die stammen uit het jaar 550 voor Christus. De tempel van Artemis is zelfs een van de zeven wereldwonderen uit de oudheid.



Pamukkale
Deze natuurlijke warm waterbron sijpelt over wit uitgeslagen stenen die bijna doen denken aan sneeuw. Vergis je niet: het is water van 40 graden!



Bron