Panty Met Hartjes

Mode & trends door Vrouwen redactie

Ook zo’n genoeg van die saaie zwarte panty’s? Je bent niet de enige. Een panty met een leuk printje is natuurlijk veel leuker. Deze witte panty met hartjes is zo schattig dat de 'oehs' en 'ahs' niet van de lucht zullen zijn! Bovendien maak je deze panty gewoon zelf, dankzij de foto's van de blog Pineneedlecollective.

Wat heb je nodig?
- witte panty’s
- zwarte acryl/textielverf (let op: de verf moet wel een beetje dik zijn, en niet waterig)
- een sjabloon
- je eigen benen
- verfkwast
- blanke nagellak

Hoe maak je deze schattige hartjespanty?
1. Begin met het maken van een sjabloon, in dit geval de hartjes. Maak het jezelf makkelijk door een lang stukje karton dubbel te vouwen in de lengte. Teken een stuk of zeven (halve) hartjes onder elkaar, die steeds kleiner worden. Knip deze uit en vouw het karton weer open.
2. Nu je je sjabloon hebt, moet je je panty aantrekken. Aantrekken? Ja, inderdaad. Pas als je hem aan hebt kun je goed zien waar je de hartjes moet plaatsen en kan de verf niet ‘doordrukken’.
3. Plaats het sjabloon op je benen en ‘kleur’ de hartjes in. Verf er een dik laagje op. Klaar met verven? Blijf dan stil staan of zitten en laat het goed drogen. Beweeg je benen zo min mogelijk! Hoe meer je beweegt, hoe groter de kans dat het mislukt. Gebruik eventueel een föhn om het proces te versnellen.

6. Lak een laagje blanke nagellak over alle hartjes heen. Let wel op: komt er verf aan je nagellakkwastje? Dan is de verf nog niet droog genoeg. Stop dan meteen met deze stap en wacht nog eventjes tot de verf echt droog is.
7. Pak de föhn weer en laat ook de nagellak compleet opdrogen. Zodra de hartjes niet meer nat of plakkerig voelen is het tijd voor stap 8.
8. Je bent klaar! Check wel even of de verf en nagellak echt helemaal droog zijn, door de panty langzaam en vooral voorzichtig uit te trekken. Als er nog verf op je benen zit, stop dan! Dit betekent dat de verf nog niet genoeg is opgedroogd. Wacht in dat geval nog even voor je de panty uittrekt.

Bron en bron