Houd je Huid in Shape

Gezicht door Vrouwen redactie

We doen nog steeds ons best om onze goede voornemens te handhaven. Nederland is massaal aan het sporten om alle feestvetjes eraf te trainen. Maar denken we bij al dat gezweet wel aan onze huid? Het is belangrijk om ook na de sportdouche je huid goed in te vetten. Zeker met dit koude winterweer kan de huid wel een extra smeerseltje gebruiken. Hier wat tips om ook je huid in shape te houden.


Tip 1: Voor de echte daredevil: ga zonder make-up naar de sportschool. Hoe verschrikkelijk ziet het eruit als je gezicht onder de vlekken zit (denk aan de wasbeer-look)? Dan is een rode sportblos een beter aanzien.


Tip 2: Matig de zonnebankbezoekjes! Bijna elke sportschool heeft er minstens één: een zonnebank. Elke keer als je gaat sporten kom je er in de buurt, maar bezoek hem niet te vaak. Hoe verleidelijk het ook is als je er steeds mee wordt geconfronteerd, overmatig gebruik is verschrikkelijk voor je huid. Teveel blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht veroorzaakt rimpels, lelijke pigmentvlekken en het ergste: huidkanker.

Tip 3: Na fanatiek zwoegen in de sportschool is het heerlijk om je hele lichaam flink te scrubben. Het verwijderen van alle dode huidcellen is goed voor je huid. Voor een dubbel effect kun je een scrubhandschoen én scrubgel tegelijk gebruiken door de gel op de handschoen te doen. Scrubben maar!


Tip 4: Natuurlijk wil je na een zware workout een warme douche nemen om de spieren te versoepelen, heerlijk. Maar het warme water zal er ook voor zorgen dat essentiële oliën uit de huid zullen wegtrekken. Het beste moment om de huid te hydrateren is daarom na het douchen, dus ook na de sportdouche. Gebruik je favoriete bodylotion voor je lichaam en een lekkere dag- of nachtcrème voor je gezicht. Als je na het sporten en douchen de buitenlucht ingaat, is je huid beschermen tegen UV-straling een belangrijke finishing touch.

Tip 5: Het is belangrijk dat je het juiste product voor het juiste lichaamsdeel gebruikt. Dus was je gezicht niet met douchegel, je wast je haren toch ook niet met scheerschuim?


Afbeeldingen: bron, bron, bron.