4 Redenen om Gemasseerd te Worden

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Wij zijn DOL op massages. Soms verdien je het gewoon lekker gekneed en verwend te worden. Haal je vriend, vriendin, zus of je knappe buurman over om je te masseren met de volgende vier redenen.

1. Massages verminderen stress
Doordat jij gemasseerd wordt heb je even rustig een momentje van ontspanning. Door goed gemasseerd te worden wordt ook het hormoon cortisol verminderd en waardoor je bloeddruk daalt. Bovendien gaat ook je stresslevel gaat omlaag. Hoe goed is dat?

2. Minder pijn
Pijn? Vraag om een massage. Pijn kan namelijk veroorzaakt worden door (onbewuste) spierpanningen. Door een massage vermindert de pijn in dit geval. Mocht je een gewrichtsontsteking hebben, dan zal je beweegbaarheid ook toenemen.

3. Minder PMS symptomen
Heeft iedereen al door dat je maandelijkse pretbui er weer aan komt, nog voordat jij het doorhebt? Volgende keer zorg je gewoon dat je op tijd gemasseerd wordt. Een massage zorgt ervoor dat veelvoorkomende PMS symptomen als stemmingswisselingen verminderen.

4. Meer slaap
Een massage zorgt ervoor dat de delta golven in onze hersenen worden beïnvloed en die zijn gelinkt aan de diepste fase van slapen. Dus als je niet goed kunt maar wel wilt slapen kan het helpen om een massage te nemen.


Bron
Afbeeldingen bron bron bron bron