Eten dat Slecht is voor je Seksleven

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Wist je dat je dieet je seksleven kan beïnvloeden? Natuurlijk zijn we bekend met voedingsproducten die werken als afrodisiac: die vergroten je lust. Maar het werkt ook de andere kant op. Sommige typen voeding zijn juist niet goed voor je seksleven.

1. Soja
Een hint: monniken over de hele wereld eten soja om hun seksuele neigingen te onderdrukken. Soja beïnvloedt de hormoonbalans van zowel mannen als vrouwen omdat het fyto-oestrogenen bevat. Deze boosdoeners maken het lastiger om in de stemming te komen. Omdat vrouwen van nature al meer oestrogeen in hun lichaam hebben is het effect van de fyto-oestrogenen op hen minder dan op mannen.


2. Kaas
Kaas wordt gemaakt van melk. Melk komt van koeien. Koeien worden behandeld met antibiotica en hormonen, die nog steeds terug vinden te zijn in melk - en zelfs nog meer in kaas omdat dat een geconcentreerde variant van melk is. Deze hormonen bevatten opnieuw kunstmatige oestrogenen die je lichaam binnendringen en de natuurlijke hormoonbalans in je lichaam verstoren. Bye bye sex drive...


3. (Diet) Frisdrank
De kunstmatige zoetstoffen in frisdrank - zowel in de 'diet' versie als in normale - hebben een grote invloed op je lichaam. Ze verhogen bijvoorbeeld het risico op onder ziektes als obesitas en diabetes, maar verminderen ook je seksuele functioneren. Plus: een buik vol koolzuurhoudende en bubbelende frisdrank is ook niet wat je wilt als je wild gaat doen tussen de lakens.


4. Ingeblikt voedsel
Verrassing: voedsel in blik, zoals soep en kant-en-klaar maaltijden zijn niet goed voor je. Ze bevatten veel natrium. In combinatie met een tekort aan kalium (wat vaak voorkomt bij mensen die veel kant-en-klaar voedsel eten) leidt dat tot een slechte doorbloeding. Zeg maar dag tegen die erectie en je opwinding.


5. Koffie
Seksuele opwinding wordt veroorzaakt door hormonen, die worden verspreid door speciale klieren. Mensen die minimaal één kop koffie per dag drinken hebben minder goed werkende klieren, waardoor er minder hormonen worden afgegeven die je zin in seks aanwakkeren.


Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron