Taart Der Liefde

Eten door Vrouwen redactie

Mannen houden van bier, vrouwen smelten voor chocolade. Een lastige combinatie… Toch? Nee, met deze taart kun je de grootste liefde van jezelf en die van jouw grote liefde combineren.


chocolate

Meng 330 gram bloem, 70 gram cacao, 3/4 theelepel bakpoeder en een snuf zout door elkaar in een middelgrote kom. Verwarm 250 boter en 100 ml donker bier op matig vuur. Haal de pan van het vuur, klop er een reep pure chocolade van 200 gram doorheen tot een glad mengsel en laat het afkoelen. Klop met een handmixer 3 eieren en 200 gram suiker tot een zachte, luchtige massa. Klop daarna het chocolademengsel op met 100 gram zure room. Kneed nu het bloemmengsel tot een geheel. Schenk het mengsel van bier, boter en chocolade hierbij en bak het ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Verwarm 100 ml room in een kleine pan en voeg er al roerend een stuk chocolade van 150 gram in kleine stukjes aan toe tot het een glad geheel is. Schenk deze saus over de cake als de cake is afgekoeld voor een mooie glanzende chocolade laag.


Dit recept komt van foodblog Ourkitchen.

chocolate

Bron