Taart met Hazelnoot en Chocola

Eten door Vrouwen redactie

Deze heerlijke taart is gemaakt van diverse lagen van macaron-achtig deeg, afgewisseld met lagen chocoladevulling en slagroomglazuur. Het macaroon-deeg maak je van 300 gram fijngemalen hazelnoten, die je mengt met 6 eiwitten. Het slagroomglazuur bevat bovendien een drupje Frangelico likeur, hmm!

Dit recept komt van foodblog SmittenKitchen.

Macarondeeg
Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Doe 300 gram hazelnoten en 120 gram suiker in een keukenmachine en draai tot de noten helemaal fijngemalen zijn. Klop 6 eiwitten, samen met twee eetlepels suiker stijf met een mixer tot je zachte pieken krijgt. Meng voorzichtig de fijngemalen noten door het eiwitmengsel, door het in elkaar te 'vouwen'. Verdeel het beslag in vieren en maak vier grote cirkels op verschillende vellen bakpapier. Bak ruim 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

Chocoladevulling
Verwarm 80 gram pure chocolade met 50 ml water en eventueel een eetlepel oploskoffie. Haal van het vuur. Voeg als alles opgelost en gemengd is nog 80 gram chocola toe en roer tot ook dit gesmolten is. Smeer een dunne laag chocola over elke cirkel macarondeeg als die gebakken en afgekoeld zijn.

Slaroomglazuur
Sla 300 ml slagroom stijf samen met drie theelepels suiker en een theelepel Frangelico likeur.

Maak de taart door een laag macarondeeg te bedekken met 1/6 van het slagroommengsel. Leg een tweede laag macarondeeg op de slagroom, en bedek wederom met 1/6 van het slagroomglazuur. Herhaal met de derde laag deeg plus room en eindig met de vierde laag. Bedek vervolgens de bovenkant en zijkant met de overige helft van het slagroomglazuur. Zet eventueel in de vriezer om de boel op te laten stijven. Maak af met wat chocoladeschaafsel op de bovenkant.