Engels ontbijt in een cupcake

Eten door Vrouwen redactie

Voor een goed en stevig ontbijt vallen we al snel terug op de Engelse variant van de eerste maaltijd van de dag. Met eieren, spek en voor de liefhebber zelfs nog gebakken champignons en witte bonen in tomatensaus erbij. Zelf houden we het liefst alleen bij eieren, spek en brood; hoe leuk is het dan om een heel Engels ontbijt in één klein cupcakeje te proppen?

Bewaar dit recept voor morgenochtend en haal nu vast de boodschappen in huis: een beter anti-katerontbijtje heb je zelfden geproefd!



Met een schaar kun je cirkels met iets grotere diameter dan de cup van de muffinvorm uit het brood knippen. Plaats de broodcirkel in de vorm en druk ze tegen de randjes zodat je een bakje van brood vormt. Bak de bacon bijna gaar (niet helemaal doorbakken, want je bakt het nog verder in de oven). Vouw de bacon tegen de rand van de broodvormpjes. Vul de vormpjes met een eetlepel kaas en zet ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius. Breek in elk cupje een ei met een hele dooier. Bestrooi het naar smaak met peper en zout. Zet de cup cakevormen terug in de oven totdat het eiwit begint te stollen. Dit zal ongeveer 8-10 minuten duren. Eet smakelijk!



Bron, bron