Ga vakantieverveling tegen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Op vakantie gaan heeft twee kanten: het kent de voordelen zoals uitrusten, weg van je dagelijkse sleur, cultuur snuiven, je hebt eindelijk tijd voor alles waar je normaal geen tijd voor hebt en vaak komt er mooi weer bij kijken. Maar aan elk voordeel kleeft ook een nadeel: je verveelt je kapot tijdens de reis zelf en als je diep in je hart kijkt mis je je vertrouwde leven en je vrienden om je heen. Snijd deze rotte plekjes weg uit je vakantie met de Nintendo 3DS. Deze spelcomputer kun je overal mee naartoe nemen, dus je hoeft je op de reis geen moment meer te vervelen. Daarnaast zit er een gewone camera én een 3D-camera op dit apparaatje. Dat scheelt weer ruimte in je koffer! Bovendien kun je je ervaringen zo bij thuiskomst in 3D herbeleven. De grote vraag: welke spellen neem je mee?

Onze eerste tip: Luigi’s Maison, omdat je je hiermee uren kunt vermaken en we nu eenmaal dol blijven op Mario en zijn vriendjes. In het spel ben je Luigi (het broertje van Mario) en doorzoek je een oud spookhuis om alle spoken en geesten op te zuigen met je supersonische stofzuiger. Maar dat is nog wel een klus, want achter de geheime plekjes schuilen niet alleen spoken en geesten, maar ook puzzels en uitdagingen die je moet oplossen. Er is gelet op alle kleine details om van Luigi een echte persoonlijkheid te maken. Kleine eigenschappen die echte mensen ook hebben. Zoals zijn immense angst die hij met knikkende knietjes duidelijk zichtbaar maakt. De ondeugende spoken breken de spanning met een dosis humor, waardoor je ze niet altijd wil opzuigen. Maar soms zijn ze ook zo vervelend dat je niet weet hoe snel je ze moet laten verdwijnen. Extra leuk: dit spel kun je samen met je reisgenoten spelen, tot maximaal vier personen.


Speltip twee: Animal Crossing. Liever willen we er niet openlijk voor uitkomen, maar soms missen we ons eigen veilig leventje thuis wel een beetje als we op vakantie zijn. Zeker als we een langere periode wegblijven. Met Animal Crossing kun je je eigen leven digitaal verder leven op je vakantie. Omdat je in het spel de burgemeester bent van je eigen stad kun je alles bepalen wat er gebeurt en wie er in je omgeving zitten. Wil jij die luxe winkel op de hoek van je eigen straat? Of een sportschool naast je huis en een discotheek in de buurt? Dit kun je helemaal zelf bouwen. Jij “betaalt” dus jij bepaalt. Maar je kunt ook gewoon je eigen leventje nabootsen. Alles wat je thuis in het echte leven zou doen kan hier namelijk ook. Je kunt zelfs gaan stappen met je vrienden.

Speltip drie: New Art Academy. Dit is onze favoriet! Hiermee leer je tekenen als een echte schilder op het Franse Montmartre. Door de manier van uitleg kun je dingen tekenen waarvan je nooit had gedacht dat je het ooit zo mooi op 'papier' kon zetten. En voor je het weet kun je de omgeving van je vakantiebestemming natekenen. Je kunt er elk moment mee beginnen en je kunt het elk moment weer opbergen. Je zit namelijk niet vast aan levels die je moet uitspelen of punten die je moet behalen voor je verder kunt. Daarom is het ideaal om tussen de bedrijven door te spelen. Als je kort ergens op moet wachten, of als je op het strand zit en elk moment in slaap kunt sukkelen door de soezerige warmte van de zon.


Afbeeldingen: weheartit.com, Nintendo