Racistische tatoeages verwijderd

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Bryon Widner was lid van een van de meest gewelddadige groepen skinheads in Amerika. Zijn hele lichaam staat vol met tatoeages. Ook op zijn gezicht werden allerlei racistische symbolen getatoeëerd. In 2006 trouwde hij met Julie Larsen, ook lid van een racistische groepering, en samen wilden zij hun leven veranderen en een normaal gezin starten.

Het enige probleem waar ze mee zaten was het feit dat Bryon’s gezicht nog onder de tatoeages zat. Hierdoor keken mensen anders naar hem en kon hij geen werk vinden. Bryon heeft in moment van wanhoop zelfs overwogen om zuur over zijn gezicht te gooien en zo zijn tatoeages weg te branden, maar zijn vrouw besloot toen gelukkig om hulp te zoeken van buitenaf. Uiteindelijk hebben ze een anonieme donateur gevonden die operaties om de tatoeages te verwijderen wilden betalen, wat 35.000 dollar kostte. Deze vrouwelijke donateur stelde wel als eis dat Bryon een diploma zou gaan halen, verder zou proberen te studeren en in therapie zou gaan. Na het vinden van een geschikte dokter gingen de zeer pijnlijke operaties van start.


Zestien maanden en vijfentwintig operaties later is het gezicht van Bryan eindelijk compleet tatoeagevrij. Zijn gezicht is helemaal littekenvrij. Hij heeft wel regelmatig last van migraine en moet uit de zon blijven, maar hij zegt dat dat het waard is dat hij zich eindelijk weer menselijk voelt.



Bron