Healthy Holiday

Reizen door Vrouwen redactie

Marloes is oprichtster en eigenaar van Inspiremedaily.nl. Ze vindt het belangrijk om gezond te leven zodat ze van het leven kan genieten. Haar website bevat inspiratie voor beauty, health, fun, love, spirituality en fashion. Vanaf deze maand zal ze maandelijks een artikel schrijven voor Vrouwen.nl over genieten en gezond leven. Marloes: "Ik vind het belangrijk om bewust te leven. Ik heb bijvoorbeeld candida waardoor ik aan een streng voedingsregime moet voldoen en moet ik vanwege enige hartproblemen ook met sport mijn aandacht op de juiste plek gericht hebben. Een goede gezondheid is voor mij dus nodig. Door deze bewuste levensstijl neem ik ook de tijd om goed om mij heen te kijken en te genieten van het leven. Genieten van leuke dingen als liefde, vriendschap, mode, reizen, muziek en andere dingen die op mijn pad komen."

Marloes haalt inspiratie uit de dingen die ze om zich heen ziet en de dingen die ze zelf beleeft. "Het leek mij daarom een geweldig idee om mijn inspiratie met de wereld te delen en samen met jullie wat bewuster om ons heen te kijken. Een idee was geboren… Inspiremedaily.nl wil bewust leven in het daglicht zetten, het beste uit jezelf halen promoten en het leven vieren omdat het zo mooi is. Inspiremedaily.nl is dan ook speciaal gecreëerd voor de dromers, levensontdekkers, go-getters en life-lovers onder ons. Een website waar jij dagelijks terecht kunt voor inspiratie op het gebied van beauty, health, fun, love, spirituality en fashion. Oftewel, life!"


Vakantietips van Marloes

Tijdens je vakantieperiode kun je de neiging hebben om jezelf een beetje te laten gaan met eten, drinken en beweging. Om met niet al teveel extra vakantiekilo’s naar huis te gaan en gezond je vakantie door te komen, heb ik een paar tips voor je om te onthouden!

Cocktails
Een lekkere cocktail is echt iets voor op vakantie! Maar pas op, want deze lekkernijen kunnen al gauw meer dan 200 calorieën per drankje bevatten. Probeer deze niet te vaak te nemen en wissel af met bijvoorbeeld water met een citroentje. Klik hier om te berekenen hoeveel calorieën een alcoholisch drankje bevat.


IJsjes
Een ijsje op vakantie is natuurlijk het toppunt van zomer. Lonken die ijskarretjes naar je? Kies dan liever voor een waterijsje dan schep- of roomijs. Daar zitten namelijk veel meer vetten en calorieën in.


Snacks
Ga je op excursie, een dagje naar het strand of een bustour doen? Neem dan een paar gezonde snacks mee. In plaats van een zakje chips, een chocobar of snoep, koop je in een supermarkt wat stukjes fruit, een zakje amandelen of worteltjes. Neem dit mee om een ongezonde snack attack te voorkomen.


Ontbijt, lunch en diner
Op vakantie is het natuurlijk heerlijk om jezelf elke maaltijd te verwennen, maar dat is waar veel mensen de fout in gaan. Probeer gewoon normaal te eten met groentes, wat koolhydraten en iets van vlees of vis. Houd je normale ritme aan zoals je dat thuis ook zou doen en trakteer jezelf om de zoveel maaltijden op iets wat meer ongezond is, wanneer je daar zin in zou hebben.

Zin om meer tips van Marloes te lezen? Bekijk dan dit artikel.