Makkelijk afvallen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Afvallen hoeft niet altijd je volledige aandacht te vragen of je hele leven over hoop te gooien. Met een klein beetje inspanning kom je er ook wel. Maar dan moet je wel weten hoe je het moet aanpakken.


1. Drink 3-5 kopjes groene thee per dag. Het is niet alleen lekker, maar in groene thee zit ook een stofje waardoor je vet verbrander. Ja, lees het nog maar een keer, want deze informatie wil je natuurlijk niet missen. Let wel op: gooi er geen suiker in! Ieder pondje gaat ten slotte door het mondje. Nog een bijkomend voordeel van veel groene thee drinken, is dat er dan minder ruimte in je buik overblijft voor andere dingen, zoals vette chips en frisdrank.


2. Zorg dat ongeveer 30% van de calorieën die je eet afkomstig is uit eiwitten (proteïnen). Eiwitten versnellen de opbouw van spiermassa, verhogen je vetverbranding en versnellen je stofwisseling. Daarnaast onderdrukt eiwit de eetlust, waardoor je over de hele dag minder zult eten. En wat is er nou erg aan een gekookt eitje? Als je op je cholesterol moet letten kun je het eigeel achterwege laten.


3. Melk is goed voor elk. Deze spreuk wordt is inmiddels al weer achterhaald, omdat helemaal niet iedereen geschikt is om (koe)melk te drinken. De meerderheid van de wereldbevolking schijnt in meer of mindere mate allergisch te zijn voor koemelk. Wel zorgen zuivelproducten (meer dan alleen koemelk valt onder deze noemer) voor een gunstig effect op vetafbraak bij 3-4 porties per dag.


4. Zorg direct voor actie in de taxi zodra je ’s ochtends je ogen opent. Je verbrand tot wel drie keer zoveel door meteen te sporten na het ontwaken dan wanneer je op een ander moment van de dag sport. Als je sport zonder te ontbijten verbrand je namelijk opgeslagen vetten, omdat je maag leeg is. Een bijkomend voordeel is dat je zo vroeg nog een beetje moet wennen aan het wakker zijn, en daarom het halve uurtje sporten al voorbij is voordat het tot je doordringt dat je überhaupt bent begonnen.


5. Slaap volgens een regelmatig schema. Als je langer of korter dan 7-8 uur per dag slaapt, hebt je meer kans op gewichtstoename en ook nog eens een toename in snacktrek. Dus we duiken weer net als vroeger op tijd ons bed in. Bovendien zorgt dat voor een toename in energie zodat je lekker als een stuiterbal door het leven kunt gaan.


Bron
Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron