Oplossingen voor sloddervos

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Ken je dat moment, dat het buiten 32 graden is en je haar gewoon in een staart móet? Net op dat moment is er geen elastiekje te bekennen, of course. Druk en geïrriteerd op zoek naar een elastiekje krijg je het natuurlijk nog warmer en tot overmaat van ramp knapt je enige uiteindelijk gevonden elastiekje ook nog eens. Dat dit ons regelmatig overkomt is niet gek, het elastiekje staat namelijk in het rijtje van de vijf meest kwijtgeraakte dingen. De rest van het rijtje wordt aangevuld met de telefoon, sleutels, de pinpas en eenzame sokken.


Dingen vergeten is heel normaal. Vergeetachtigheid ontstaat in je hersenen doordat het gebied dat verantwoordelijk is voor de waarneming, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de beweging niet kan bijbenen.


1. Voor één van de meest kwijtgeraakte dingen is voor de echte sloddervossen onder ons een oplossing; the keyfinder! Met deze ideale uitvinding hoef je nooit meer vriendlief aan te kijken of hij je nog eventjes snel met de auto naar het station wil brengen. Hang de keyfinder gewoon aan je sleutelbos, stop de zender in je portemonnee en druk op het knopje als je je sleutels kwijt bent.


2. Raak je ook altijd je huissleutels kwijt? Dan is de KEEO een uitkomst. Deze sleuteltool heeft een Bluetooth chip en kan verbinding maken met je smartphone. Je kunt dus op je smartphone zien waar de KEEO en je belangrijkste sleutels zich bevinden. Handig!


3. Elastiekjes zijn de meest beruchte verdwijn-kunstenaars. Als je er altijd eentje om je pols draagt kun je die in principe niet kwijtraken; het zit immers óf in je haar, óf om je pols. Ook kun je op een vaste plek in je tas maken waar je altijd een of twee elastiekjes bewaart, waarbij je jezelf aanleert dat je een elastiekje ook echt op die plek teruglegt als je het uit je haar haalt.

De oplossingen voor die eenzame sokken die altijd overblijven in de wasmachine, die hebben we nog niet gevonden. Zelfs waszakjes waar je de sokken per twee in wast bieden geen soelaas. Wie heeft de gouden tip?


Bron, bron.

Afbeeldingen: bron, bron, bron.