Naturel make-up tutorial

Gezicht door Vrouwen redactie

Een heftige make-up is voor de nuchtere Hollandse vrouw vaak al snel teveel van het goede. Maar ook naturel make-up is nog niet zo gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Het gaat daarbij namelijk om trucjes die je gezicht veel sprekender maken, zonder dat je dat duidelijk ziet. Hoe doe je dat? Vrouwen.nl's Claartje ging op de make-up stoel van LOOkX zitten en kreeg een nieuwe look van visagist Mart Reker!

1. De basis
Begin met een foundation, waarbij je van buiten naar binnen werkt. Vloeibare foundation 'klop' je met je vingers in je huid - niet smeren! Hier is LOOkX Silky Touch Foundation gebruikt, in combinatie met LOOkX concealer. De concealer breng je aan onder de ogen, op de neusvleugels en in de mondhoeken of op andere plekken waar lijntjes zitten. Poeder af met een compact poeder en een poederkwast, voor een mat effect.

Als je je jukbeenderen extra wilt laten opvallen gebruik je een blush. Hiervoor gebruikte visagist Mart Reker de LOOkX Velvet Mineral Powder, dat hij onder vanaf de 'appeltjes' van de wangen richting de slapen aanbracht.



2. De ogen
Op de oogleden gaat een vloeibare eyeshadow, in de kleur Goldbrown. Met een kwast verdeel je dit over het hele bovenste ooglid, tot aan de arcadeboog. Ook breng je een klein laagje aan op het onderste ooglid. Daarna breng je een iets donkerder oogschaduw aan op het onderste ooglid, de buitenste helft van het bovenste ooglid én in de arcadeboog.

Om het af te maken breng je een lichtbruine of beige tint oogschaduw aan op de binnenste helft van je bovenste ooglid, evenals de binnenste hoeken en onder en boven de arcadeboog. Gebruik een blending brush om de kleuren mooi vloeiend in elkaar te laten overlopen.



3. Mascara
Je ogen maak je af met een laagje mascara. Als je het borsteltje een beetje zigzagt krijg je het snelst het meeste resultaat en is één laagje genoeg.



4. Wenkbrauwen
Accentueer je wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood in de juiste kleur - net iets donkerder dan je eigen wenkbrauwen.



5. Lippen
Maak voor een feestelijke look je lippen op met een lipgloss in een koraaloranje teint. Voor een naturel look kies je in plaats daarvan voor een kleurloze gloss of een laagje lippenbalsem.



Et voila: het resultaat!
Gefotografeerd door fotograaf Otto van den Toorn.


Ga jij deze look proberen?