Slimste iPhone trucjes

Wonen door Vrouwen redactie

Soms kom je pas jaren na aankoop achter dat je nieuwe gadget nog meer handige trucjes heeft dan je dacht. Dat is natuurlijk zonde. Hieronder zie je een aantal dingen die eigenlijk elke iPad- of iPhonegebruiker moet weten.

Je telefoon laadt twee keer zo snel op als je hem tijdens het opladen in de vliegtuigmodus zet.


Je kunt een 'selfie' maken door de knop voor meer volume op je oordopjes in te drukken - mits je oordopjes in je telefoon zitten.


Je kunt snel naar de camera gaan zonder dat je je telefoon hoeft te ontgrendelen: schuif gewoon deze knop naar boven over je scherm.


Je kunt elk bluetooth toetsenbord aansluiten op een iPhone of iPad. Zo heb je eigenlijk een soort minicomputer.


Je kunt de kleuren van je scherm aanpassen zodat het 's nachts prettiger is om even op je mobiel te kijken. Ga naar Instellingen, Algemeen, Toegankelijkheid en selecteer de knop 'Keer kleuren om'.


Na het einde van de zin kun je inplaats van een punt én een spatie, twee keer op spatie drukken. Dan maakt je telefoon er automatisch een punt en spatie van. Bij een lange tekst zul je merken dat je sneller kunt typen als je twee keer op spatie drukt.



Met de bedieningsknop van je oortjes kun je meerdere dingen doen. Eén keer drukken is start/pauze. Twee keer drukken is het volgende nummer, drie keer drukken is het vorige nummer.


Schuif met je vinger naar links over het scherm om een pop-up weg te halen.


Bron