Simpel stijlvol kapsel

Gezicht door Vrouwen redactie

Je hebt vast niet altijd even veel zin om uitgebreid je haar te doen voor de verjaardag van een kennis, of van een vriend van de vriendin van de neef van de broer van die vriend. Je kent het wel. En om nou met een ‘out of bed look’ aan te komen is misschien ook niet helemaal gepast. Daarom is het handig om wat tutorials voor een simpele hair-do op voorraad te hebben waar je op terug kunt vallen zodra die verjaardag zich voordoet, zoals deze look van Duckingsinarow. Hieronder laten we zien hoe je in alle rust, op je dooie gemakje een hele simpele knot kunt maken, waarbij het lijkt alsof je uren voor de spiegel hebt gestaan.


Stap 1: Breng je haar naar de zijkant en maak een scheiding in je haar vanaf je kruin schuin naar voren, zoals je op de afbeelding kunt zien.

Stap 2: Begin bij je kruin met krullen. Pak vanaf de scheiding een plukje haar van ongeveer twee centimeter en zet de krultang erin en krul het haar van je gezicht af.


Stap 3: Wanneer stap 2 is uitgevoerd pak je nog een plukje haar van dezelfde grootte, dichter naar je gezicht toe en krul je deze op dezelfde manier als in stap 2. Je werkt dus vanaf je kruin naar je gezicht toe.


Stap 4: Krul alle lokken tot aan je gezicht.


Stap 5: Als de krullen zijn afgekoeld ga je met je vingers door je haar om de krullen los te maken.


Stap 6: Laat het gekrulde stuk haar los hangen en verzamel de rest van je haar.


Stap 7: De niet-gekrulde kant van je haar moet glad zijn. Maak dan een lage, losse knot van het verzamelde haar.


Stap 8: Pak de achterste pluk gekruld haar aan de kant van je kruin en speld het vast net boven de knot. Zorg dat er een kleine bolling ontstaat, maar niet te veel bolling.


Stap 9: Pak het volgende plukje haar en speld het losjes op dezelfde plek van het vorige plukje, zodat je het vorige speldje niet kunt zien.


Stap 10: Laat een paar losse krullen naar voren hangen en speld het laatste plukje onder je knot vast.


Stap 11: Pak alle losse plukken bij de knot bij elkaar en draai ze om de knot heen. Zet ook dit weer vast met een speldje.


Het lijken veel stappen, maar het zijn allemaal kleine handelingen die je in een oogwenk uitvoert.


Bron