Maak de grootste paardenstaart ooit

Gezicht door Vrouwen redactie

Onze kapsels mogen steeds groter worden en steeds meer volume bevatten. Groot, groter, grootst zijn de woorden de die haartrend omvatten. Hiervoor zijn heel veel wondermiddeltjes verkrijgbaar. En die wondermiddeltjes kun je zelf een handje helpen voor een nog wonderlijker effect. Een paardenstaart die volumineus wappert door de wind is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig biedt touperen uitkomst. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het overduidelijk zichtbaar is dat je haar is getoupeerd. We heten namelijk niet allemaal Barbie. Volg deze stappen en je hebt wél een volumineuze paardenstaart, en géén overdreven getoupeerde pluizenbol op je hoofd.



Ten eerste: was je haar niet! Dit kapsel blijft het beste zitten als je de dag ervoor voor het laatst je haren hebt gewassen. Dan begin je met het borstelen van je haar. Zorg ervoor dat alle klitten eruit zijn. Je kunt ook wat extra textuur aanbrengen door over de lengte van je haar wat slag te krullen met een krultang. Maar je haar niet wassen is echt de makkelijkste manier.

Pak vervolgens een strook haar van ongeveer tien centimeter breed en één centimeter dik op het midden van je hoofd en spray het vanaf de achterkant van je hoofd in met een beetje volume gevende of liftende haarlak. Waar je net de haarlak hebt gespoten ga je het haar licht touperen. Dit doe je ook aan de achterkant van de pluk. Bij hoe meer plukken je dit doet, hoe meer volume je haar krijgt. Herhaal de haarlak-handeling en de toupeer-manoeuvre.

Wanneer er naar eigen inzicht genoeg volume is aangebracht, maak je een Engelse paardenstaart (een halve paardenstaart). Laat een iets kleinere hoeveelheid haar over voor een volgende staart, onder de eerste staart. Trek aan de voorkant van je hoofd wat plukjes los voor een nonchalant effect en trek de staart wat losser zodat het meer volume aanneemt. Maak de kleinere, tweede staart zo dicht mogelijk onder de eerste staart. Ook deze staart trek je wat losser om nóg meer volume aan te brengen.

Toupeer nog wat losse plukjes in de staart en trek je haar wat omhoog zodat het mooi naar voren valt en je niet ziet dat het twee staarten zijn. Eventueel kun je, ter voorkoming van het hiervoor genoemde, de zijkanten van je staart vastmaken aan je hoofd. Het resultaat is echt de meest enorme paardenstaart die je ooit hebt gehad.