5x goed nieuws voor een sinaasappelhuid

Gezicht door Vrouwen redactie

Van een sinaasappelhuid wordt niemand vrolijk. Veel vrouwen hebben last van cellulite. Waarom bestaat het eigenlijk en belangrijker nog: hoe kom je er weer vanaf?

1. De oorzaak van de lastpak cellulite is beschadigd spierweefsel onder het probleemgebied. Cellulitis is overigens iets anders, dat betekent letterlijk 'celonsteking' en heeft niets te maken met de sinaasappelhuid die wij bedoelen.

2. Dure middeltjes om een sinaasappelhuid tegen te gaan en te verhelpen helpen niet altijd. Sterker nog: ze kunnen het tegenovergestelde effect bereiken. Sommige middeltjes brengen meer beschadigingen aan dan dat ze genezen.

3. Cellulite is niet genetisch bepaald, wat betekent dat je er ook niet voor altijd aan vast hoeft te zitten als je het eenmaal ontdekt. Wel zijn er gewoontes die cellulite verergeren, zoals weinig lichaamsbeweging, veel vet eten, veel alcohol drinken of roken.

4. Hoe oud je ook bent, je kunt er vanaf komen! Wel neemt naar mate je ouder wordt de kwaliteit van je onderhuidse bindweefsel af, zodat je dan harder moet werken om van je cellulite af te komen.

5. De enige manier om van je sinaasappelhuid af te komen is het uitvoeren van bepaalde oefeningen die specifiek gericht zijn op je onderlichaam. Op die manier versterk je het beschadigde spierweefsel onder de huid, waardoor de cellulite vermindert of zelfs verdwijnt.

Voorbeelden van oefeningen die goed zijn tegen cellulite:


Bron