Curly & funky: get the look

Gezicht door Vrouwen redactie

Mocht je het nog niet weten: de afro maakt sinds 2013 een comeback! Tenminste, zo meldde de Volkskrant op 7 september vorig jaar. Ik geloof het maar al te graag. Niet alleen heeft men behoefte aan muziek met de funky feeling van vroeger (denk bijvoorbeeld aan de mega hits ‘Get Lucky’ en ‘Blurred Lines’), het oog wil ook wat. Dat betekent dus volle, pluizige, wilde krullen en oldskool afro’s.

Of je nou kroeshaar hebt, fijne of grovere krullen: een afro-achtig kapsel creëren kan eigenlijk al gauw. Het is een kwestie van je krullen uitkammen en de juiste styling producten gebruiken. Normaal is uitkammen een taboe in krullenbollenland, maar voor deze looks is het de kers op de taart.

Om je een handje te helpen bij die ultieme funky voorjaarslook, ben ik aan de slag gegaan met wat awesome outfits en daarbij matchende make-up. Mijn haar is eerst gewassen (alleen met water), vervolgens met mousse erin geföhnd, gekneden met Murrays en daarna uitgekamd en afgemaakt met haarlak. Mijn inspiratie voor de kleding is de fantastische zangeres/producer en tevens zus van Miss Beyoncé: Solange Knowles. Wat een baaaaaaas is zij! Kende je haar nog niet? Zorg dan even dat je haar blog checkt. Met foto’s, haar eigen muziek en meer!

Hieronder de looks. Enjoy!

(Foto’s Niké Donker)


Look 1. Print on print on print

Je ziet ze nu al wat meer in de winkels hangen: pakken in eenzelfde kleur of print. Je moet er van houden, maar ik vind ze echt ge-wel-dig. Wees niet bang om te combineren met prints over elkaar. Dat kan best!

Outfit
Pak in print: Topshop
Blouse met strepen: Primark
Loafers in zwart lak: Zara

Make-up
Lippenstift: Guerlain, Pêche Fougueuse nummer 541
Eyeliner: Hema
Mascara: Zwart, Rituals Mascara Elegance
Foundation: Lancôme Teint de Miracle nummer 3


Look 2: Comfortable Dark

Zwart is gewoon altijd goed. Daar kan weinig mee misgaan. Maar het toevoegen van een kleur (in dit geval roze) geeft net dat beetje extra en maakt het wat lieflijker.

Outfit
T-shirt: BBC (Billionaire Boys Club) Ice Cream, het merk van Pharrell Williams
Skinny zwarte jeans: Monki
Sneakers: Helemaal zwart, Puma
Oversized jas: Zipper

Make-up
Lippenstift: Hema, Long Lasting Lipstick nummer 11
Eyeliner: Hema
Mascara: Zwart, Rituals Mascara Elegance
Foundation: L’ancôme Teint de Miracle nummer 3


Look 3: Colour your life!

Kruip iets meer uit je comfortzone met KLEUR. Ik snap het heel goed: veel kleur dragen voelt soms een beetje kinderlijk. Maar kleur kan wel degelijk echt nice zijn, ongeacht je leeftijd. Het is een kwestie van durven en vooral doen.

Outfit
Felroze broek: River Island
Grijs T-shirt met korte mouw: H&M
Jasje in perzik oranje: River Island
Groene hakken: Primark
Sjaaltje voor in het haar: Claire’s

Make-up
Lippenstift: Arcancil Paris, Rose Pin-Up nummer 330
Eyeliner: Hema
Mascara: Zwart, Rituals Mascara Elegance
Foundation: Lancôme Teint de Miracle nummer 3


Wat vinden jullie van Celeste's looks?