7 Tips voor natuurlijk mooi haar

Gezicht door Vrouwen redactie

Je hebt er vast ook wel eens last van, bad hair day na bad hair day. Haar dat snel uitvalt, haar dat dun is of haar dat afbreekt, we kennen het allemaal. Maar er is een simpele oplossing: Pas je eetpatroon iets aan! De juiste voeding kan een behoorlijk verschil maken. Wij geven je zeven tips over dingen die jij kunt toevoegen aan je dagelijkse eten zodat je haar gezond en mooi wordt en blijf!

Tip 1: Proteïne.
Proteïne is een van de bouwstenen in ons lichaam. 16% Van ons lichaam bestaat uit proteïnen en wel 90% van je haar! Daarnaast zijn ook spieren, huid en pezen grotendeels opgebouwd uit proteïne. Vul je proteïne voorraad aan door producten als rundvlees, kip, vis, eieren en noten te eten.

Tip 2: Zink.
Zink is goed voor heel veel meer dan alleen haaruitval, vandaar dat zink ook zeker heel belangrijk is. De witte vlekjes op de nagels worden niet veroorzaakt door een kalkgebrek zoals wel wordt beweerd, maar door een zinktekort. Als je genoeg zink eet, verdwijnen ze weer. Dit is een goede test om het in de gaten te houden. Je vind zink in noten, zaden, oesters, eieren en linzen.

Tip 3: Vitamine A.
Vitamine A is erg goed voor je immuunsysteem, maar is daarnaast ook ontzettend goed voor de groei van het haar (en nog veel meer). Vitamine A vind je in oranje soorten fruit, groenten (vooral bladgroenten), zoete aardappelen en meloen.

Tip 4: Vitamine C.
Net zoals Vitamine A is Vitamine C ook goed voor ons immuunsysteem en onze beauty features zoals ons haar, nagels en huid. Aardbeien, sinaasappels, bosbessen, ananas, kersen, tomaten, limoenen, broccoli, rode paprika en bladgroenten zijn allemaal uitstekende bronnen van Vitamine C.

Tip 5: IJzer.
IJzer is van belang voor de groei van je haar. Een tip: IJzer vind je lang niet alleen in vlees zoals veel mensen denken, maar ook in quinoa, chia, cacao, boerenkool, spinazie, linzen en sojabonen.

Tip 6: Gezonde vetten.
Vetten, ze hebben nu eenmaal een negatieve klank. Dat is ook waardoor we er allemaal zoveel mogelijk vanaf proberen te blijven (meestal). Maar dat is helemaal niet nodig: gezonde vetten zijn juist erg goed voor je lichaam! De beste bronnen zijn bijvoorbeeld rauwe noten, olijfolie, avocado en producten met rauwe kokos.

Tip 7: Zwavel.
Vaak word het zwavel de schoonheidsvitamine of het schoonheidsmineraal genoemd omdat het goed is voor veel schoonheidsfactoren, eveneens je haar! Zwavel vind je in: kool, noten, vis, melk, eieren, mager rundvlees, en groenten zoals ui, bieslook, knoflook, prei.

Bron, bron, bron, bron, bron