7 dingen die je niet wist over Kaapverdië

Reizen door Vrouwen redactie

Waar denk je aan bij Kaapverdië? Zon, strand, zee. Klopt, klopt, klopt. Maar er zijn ook nog een heleboel dingen te ontdekken die je nog niet weet. Wil je het in levende lijve allemaal beleven, dan kun je dat met een paar muisklikjes regelen bij Jiba.


- De meeste zwembaden op het eiland zijn gevuld met zout water. Dan zou je kunnen denken dat de bouwers de zee zo realistisch mogelijk wilden nabootsen. Niks is minder waar: het komt gewoon omdat er maar weinig zoet water is op de eilanden. Zout water is wel heel goed voor je huid, dus die gratis wellness behandeling is meteen mooi meegenomen. Logeer bijvoorbeeld bij Hotel Odjo D'Agua!


- Per twee inwoners is er één geit op de eilanden.


- Het schijnt dat als je 20 jaar lang met een bepaalde continuïteit het lokale drankje grogue drinkt, je dan blind wordt. Of dat ook echt zo is, is niet bewezen.


- De Italiaanse dictator Benito Mussolini kocht de rechten om een luchthaven te laten bouwen op het eiland Sal voor het geval dat hij moest bijtanken op zijn vlucht tussen Europa en Zuid-Amerika.


- Als je dolfijnen en walvissen wilt zien, dan moet je naar het strand in de buurt van Morre Negro. Als je geluk hebt kun je op de stranden in de bij Santa Maria op het eiland Sal zeeschildpadden zien. Hier leggen zeeschildpadden hun eitjes. In de buurt van Santa Maria ligt Hotel Pontao.


- Hoewel er wel geiten zijn, wordt er geen vee gehouden en wordt vlees als luxe product gezien.


- Denk eraan dat je niet overal kunt pinnen en ook niet alle creditcards worden geaccepteerd. Daar doen ze namelijk vaak niet aan. Een stapel aan contanten is een pré.


Zin om een reis naar Kaapverdië te boeken? Met Jiba boek je altijd een vliegticket plus accomodatie in een keer. Geen massale all-inclusive praktijken, wel mooie locaties op leuke plekken. Kijk hier voor een overzicht van alle accomodaties in Kaapverdië.