Lekker eten op Sicilië

Reizen door Vrouwen redactie

Op zoek naar de zon? Ga naar Sicilië! Nergens anders in Europa schijnt de zon zo lang als hij op Sicilië doet. Maar buiten het mooie weer staat dit eiland ook bekend om zijn keuken, want wie kunnen er nou beter koken dan de Italianen? Vroeger liep hier de maffia die we kennen uit de film The Godfather rond, maar nu zijn er vooral veel toeristen op dit eiland. En tijdens je vakantie wil je natuurlijk niet tussen een hele stroom Nederlanders zitten. Kies daarom voor een vakantie met Eliza Was Here, dan kies je een persoonlijk paradijsje uit en cruise je over heel Sicilië met je huurauto.

Gebruik deze huurauto om op zoek te gaan naar de meest lekkere eettentjes van heel het eiland! Op Sicilië kun je namelijk gerechten eten die je nergens anders ter wereld zult vinden. Dit zijn onze drie tips.

Sarde a beccafico
Dit traditionele gerecht uit Palermo bestaat uit gepaneerde, gebakken en gevulde sardines. Het recept voor de vulling word doorgegeven van moeder op dochter en daardoor is dit een echte klassieker om te proeven. Maar kijk uit dat je je gastheer niet beledigt, dit visje moet absoluut in één keer gegeten worden! Ga voor de ultieme beleving en kies voor deze luxe locatie om te overnachten, waarna je met je huurauto naar Palermo kan rijden.

Le cassatelle
Dol op zoet? Ga dan op zoek naar een echte Le cassatelle. Dit is een soort zoet pizza'tje met ricotta en poedersuiker. De vorm van dit toetje doet denken aan een pizza calzone. In een bar in Castellamare del Golfo, in de buurt van de Balestrate maken ze de aller-lekkerste cassatelle.

De arancina
Zin in een snack? Ga dan voor deze beroemde Siciliaanse lekkernij. Deze rijstbal is gevuld met groente, kaas of ham of andere soorten vlees. Deze lekkernij kom je in elke Siciliaanse snackbar tegen. Ga naar Alcamo voor de lekkerste Arancina.

Over Eliza was here
Reisaanbieder Eliza was here heeft de zaakjes goed geregeld: je krijgt namelijk niet alleen een comfortabel hotel of appartement op een bijzondere locatie, maar ook altijd een huurauto zodat je zelf de buurt nog kunt verkennen. Weg van de toeristische drukte, op naar de onontdekte plekjes - zelfs met kids. Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen

Bron,bron,bron,bron