Nagellakrampen en hoe je ze oplost

Gezicht door Vrouwen redactie

Wij zijn gek op het lakken van onze nagels, en lakken ze het liefst elke dag in een andere kleur. Je zou dus denken dat we na al die jaren ervaring opdoen toch wel enigszins getraind zouden zijn in het opdoen van nagellak. Toch krijgen we het nog steeds voor elkaar om overal nagellak te knoeien. Luiheid, onoplettendheid, ongeduld, het heeft er allemaal mee te maken. En dan moet je jezelf de vraag des vragen stellen: hoe krijg ik nagellak van deze bank/stoel/tafel/bureau/bed/broek af?! Omdat wij vast niet de enige zijn die af en toe een iets mindere hand-nagelcoördinatie heeft, hebben we dé tips voor jullie op een rijtje gezet. Zo verwijder je nagellak van elk oppervlak!

Hout: Nagellakremover op hout is zo ongeveer het slechtste idee ooit, dit zorgt voor ernstige verkleuringen. De oplossing hier is terpentine. Doe een klein beetje van het spul op een doekje en wrijf de nagellak weg. Zorg er wel voor dat je daarna met een beetje water de terpentine weghaalt.


Tapijt: Hier is nagellakremover wel je vriend. Doe een beetje op een doekje en dep de vlek weg. Helaas zal dit geen gemakkelijk klusje van twee seconden zijn, je zult er de tijd voor moeten nemen. Lekker blijven deppen!

Kleding: Als de lak nog nat is absorbeer je eerst zoveel mogelijk met een keukenpapiertje. Doe daarna wat nagellakremover op een doekje of wattenstaafje en deppen maar! (Zie bezigheidstherapie tapijt). Als de lak al droog is zoek je in de dieptes van je vriezer een ice pack en houd je die ertegenaan. De nagellak wordt hierdoor heel erg hard waardoor het er af kan worden geschraapt. Dit kan mogelijk met de hulp van een pincet of een oude tandenborstel. De laatste restjes kun je er met een wattenstaafje met nagellakremover vanaf halen.

Telefoon: Aceton kan plastic laten smelten, dus die kun je voor de veiligheid waarschijnlijk het beste even naar de andere kant van het huis verplaatsen. Het beste is om de nagellak eraf te krabben, vaak wel te doen aangezien je telefoon een glad oppervlak heeft.

Leer of suède: Your life sucks, nagellak heeft officieel je leven (a.k.a. je kledingstuk) geruïneerd. Je kunt nog een extreem voorzichtige poging doen met een klein beetje nagellakremover, maar vaak is dit ijdele hoop…

Heb jij nog tips voor andere oppervlakten?


Bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron