How to: aftersun

Gezicht door Vrouwen redactie

Maak kennis met onze blogger Yvonne. Yvonne runt zelf een blog over beauty en schoonheid, en vandaag legt ze uit waarom aftersun na het zonnen zo belangrijk is. Yvonne: "Inmiddels weten we allemaal wel dat we na het zonnen en aftersun moeten gebruiken. Maar waarom precies en wat het doet, dat ga ik jullie in dit artikel vertellen.

Wat is aftersun?
Een aftersun neutraliseert de zonnestralen. De zon werkt nog zeker acht uur door in en op de huid. In een aftersun zitten verkoelende ingrediënten. Zon, zee, water hebben ook een uitdrogende werking op de huid. Een aftersun hydrateert extra. Als je de huid goed hydrateert en verzorgt met een aftersun voorkom je dat de huid uitdroogt en gaat vervellen. Zo behoud je langer de bruine tint! Gebruik daarom altijd een aftersun als je in de zon geweest bent en niet alleen als je een verbrande huid hebt.

Hoe gebruik je een aftersun?
Het beste is om jezelf na het zonnen eerst even met een lauwwarme douche af te spoelen. Zo spoel je het overige zonneproduct eraf en eventueel aanwezig zweet, zand, zout etc. Daarna lekker afdrogen en dan de aftersun (je mag royaal gebruiken) goed inmasseren. Zo stimuleer je gelijk de doorbloeding.

Ik kan toch net zo goed een bodylotion gebruiken na het zonnen?
Nee, een bodylotion hydrateert alleen maar. Een aftersun gaat ook de strijd aan met de zonnestralen door de vrije radicalen in te kapselen. En een aftersun heeft daarnaast ook nog een verkoelende werking. Oh, en het zorgt dat je langer je mooie bruine kleurtje behoudt.

Ben je toch verbrand? Gebruik dan schijfjes komkommer of yoghurt om eerst de ergste 'brand' uit de huid te halen en smeer daarna om het uur goed in met aftersun.

Niet vergeten: Ook als je een aftersun gebruikt moet je tijdens het zonnen nog een zonnefactor (minimaal factor 30) gebruiken.

xx Yvonne


Bron, bron