Beauty DIY's: zelfgemaakte lipkleur, maskers en scrubs

Gezicht door Vrouwen redactie

Lavinia is 19 jaar, studeert voeding en gezondheid, en is beautyblogger voor Vrouwen.nl! Lavinia: "Ik ben helemaal gek op make-up, beautyproducten en het uitproberen van beautytrucjes. Het allerleukste vind ik om al mijn tips en tricks met jullie te delen. Geniet van mijn beautyblogs!

Wat is er nou fijner dan eventjes jezelf verwennen met maskertjes, scrubs, etc? Hoe leuk is het dan als je de producten die je gebruikt zelf hebt gemaakt?! Het is leuk als je eventjes niets te doen hebt, of een beautydagje hebt met je vriendinnen. Het is ook erg goedkoop en het werkt net zo goed als de producten uit de winkel. Als je helemaal in een creatieve bui bent, kun je ook je eigen make-up maken. Ik heb een paar DIY's voor jullie uitgezocht zodat jullie er helemaal los mee kunnen gaan!

MAKE-UP

Mengen
Kun je maar niet de perfecte kleur lippenstift vinden, maar heb je wel genoeg andere kleuren? Dan kun je gaan mengen! Zoek 2 of meer kleuren uit waarbij je denkt dat die de goede kleur vormen samen. Haal van elke kleur een stukje eraf, leg het op een lepel en dit gaat er heel misschien een beetje raar uitzien, maar hou een aansteker eronder totdat ze smelten. Meng het dan met een tandenstoker. Doe dan de gesmolten emulsie in een klein potje, laat het afkoelen en tadaaa! Nu kun je je eigen creatie blijven gebruiken.

Van blush/oogschaduw naar lipkleur!
Heb je een kleur blush of oogschaduw die je eigenlijk ook voor je lippen wilt, dan kan dat! Het gaat op dezelfde wijze als de vorige DIY. Haal een stukje van je oogschaduw af en leg het op een lepel, doe er een beetje vaseline bij, doe er een aansteker onder en wacht totdat het in elkaar is gesmolten. Roer met een tandenstoker. Doe het dan in een potje en dit is je zelfgemaakte lipkleur.

MASKERS

Honing/yoghurt-masker
Dit is een heel fijn masker bij een droge huid.

Nodig
*1 theelepel honing
*1 theelepel yoghurt

Wat moet je doen?
Heel simpel, meng de 2 ingrediënten met elkaar. Smeer het op je gezicht. Laat het 20 minuten zitten en spoel het dan af met lauw water.

De ingrediënten zijn goed voor veel dingen. Ik heb het wel eens eerder over yoghurt gehad. Yoghurt is erg hydraterend, dat komt door het melkzuur. Ook weekt het dode huidcellen los en maakt het de huid soepel, wat heel goed werkt voor een droge huid. Honing is erg reinigend. Het trekt viezigheid uit je poriën. Honing heeft ook een antibacteriële werking, dus het helpt heel goed bij irritaties of pukkeltjes op je gezicht.

Bananenmasker
Heb je juist last van een vette huid? Dan kun je een bananenmasker proberen.

Nodig
*1 banaan
*1 theelepel honing
*3 theelepels citroensap

Wat moet je doen?
Prak de banaan en meng de honing en citroen doorheen. Smeer het op je gezicht en laat het 20 minuten intrekken en spoel het daarna af met lauw water.

Dit masker is erg verfrissend. Banaan is erg verzorgend en de citroen heeft een reinigende werking. Het werkt exfoliërend en is ook goed tegen puistjes.


SCRUBS

Handscrub
We vergeten ze vaak te verzorgen, maar onze handen hebben net zo veel zorg nodig als de rest van ons lichaam - en eigenlijk nog meer. We wassen onze handen vaak op een dag en door al dat zeep en water drogen onze handen erg uit. Er is een heel eenvoudige manier om je handen weer heel zacht te maken. Smeer je handen in met olijfolie en als je ze ook wil scrubben doe je er wat zout bij en scrub je daarmee je handen. Daarna afspoelen en nu heb je babyzachte handen!

Citroen-Bodyscrub
Voor je lichaam is het wat fijner om een mildere scrub te gebruiken. Dat kan heel makkelijk door suiker in plaats van zout te gebruiken. Een fijne reinigende bodyscrub is de citroen-scrub.

Nodig
*10 eetlepels suiker
*5 eetlepels olijfolie
*1 citroen
*1 pot met deksel

Wat moet je doen?
Rasp de citroenschil en doe het in een kom, doe er dan 10 eetlepels suiker en 5 eetlepels olijfolie bij. Meng het en doe het mengsel in een pot en je bent klaar!

Dit waren een paar voorbeelden van makkelijke DIY's. Veel plezier!
xoxo