2-jarige jongetje is alcoholverslaafde

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De 2-jarige Cheng Cheng uit China is misschien wel de jongste alcoholverslaafde ooit. Het jongetje dronk zijn eerste glas wijn toen hij slechts 10 maanden oud was en op zijn eerste verjaardag dronk hij alleen maar bier. Volgens de ouders van het jongetje begint het kind te schreeuwen op het moment dat ze hem melk of frisdrank geven.

De ouders van Cheng Cheng hebben echter geen problemen met hun alcoholverslaafde kind. Ze lachen de boze reacties van buitenstaanders namelijk gewoon weg. Ook hebben ze de verslaving zelf veroorzaakt, door hem als baby druppels wijn te geven om hem stil te houden. "Wanneer we alcohol in huis hebben begint Cheng erom te schreeuwen,” vertelt de tante van het jongetje. "Hij is soms zo lastig dat we geen keuze hebben. We moeten hem wel wijn geven om hem stil te houden". Uhh... Ja, goed excuus.

Wel zijn de ouders van Cheng Cheng bang om aangeklaagd te worden of dat hun kind uit huis geplaatst zal worden. Toch hebben ze nog geen plannen om de peuter te laten stoppen met drinken, dit doen ze pas als het de groei van het jongetje tegenwerkt.

Bron