Interview met oprichter Milkshake festival + win 2 kaarten! (AFGELOPEN)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Op zondag 20 juli 2014 vindt voor de derde keer het heerlijk vrolijke Milkshake festival plaats in het Westerpark in Amsterdam. Marieke Samallo is Founder, PR- and Art Director van Milkshake Festival. Vrouwen.nl's Paultje vroeg haar het hemd van het lijf in een gesprek over het festival, de gay community en fucking roze saus. Volgens Marieke zijn we allemaal welkom op het festival: dik, dun, klein, groot, gay, hetero, trans of wat voor huidkleurtje je ook hebt. Bestellen dus, die kaarten! Oh, en als je helemaal naar beneden scrollt kun je ook nog eens 2 kaarten winnen (ter waarde van €42,50 per stuk).

Nog maar twee weken tot Milkshake. Hoe ga je om met de stress?
Ik heb gezonde spanning. Het is heel spannend wat voor weer het wordt. Ik zoek me ziek op KNMI! Ze voorspellen dat het mooi weer gaat worden, maar ik speel wel scenario’s in mijn hoofd af voor het geval het wel slecht mocht zijn. Grote kans in Nederland dat dat zo is. Nu zijn we alles aan het afronden. Iedereen moet gebriefd worden over wat ze moeten doen en waar ze moeten zijn. En we moeten de laatste promotie afronden want we zijn nog niet helemaal uitverkocht!

Is Milkshake jouw kindje?
Ik werkte al voor Air en liep samen Peter van Vught op Open Air festival, toen ik me afvroeg waarom er geen gay minded en vooral open minded festival was zodat ik me er ook echt thuis voel. Een Wasteland is open minded, maar dat heeft een seksstempel. Ik wil kunnen lachen. Ik heb een concept geschreven en ik heb het gepitcht bij AIR, en later samen met Peter bij partner Paradiso. We hebben gezocht naar een unieke combinatie. Sharing is caring. Een commerciële club en het tofste poppodium van 't land. Ik voel me inderdaad geestelijk moeder.

Dit jaar heb je een auditie gehouden voor de gezichten op de flyers. Hoe was dat?
Geweldig, er zaten echt gekke types tussen! We waren van tevoren even de draad kwijt. Wat moesten we nu weer met de promotie doen? Dus ik dacht: laten we eerst maar eens een pr stunt doen waarbij het publiek en de mensen waarvoor we het festival mogen doen kunnen participeren! Power to the people. Ik wilde mensen betrokken krijgen, er was roering nodig. Je moet immers altijd wat te vertellen hebben. We hebben er trouwens echt een leuk bestand aan prachtige modellen aan overgehouden.

Zie jij jezelf als een voorbeeld voor de gay community?
Ik probeer geen heilige moeder Theresa te worden. Ik ben geen activist. Wij zijn geen gay festival maar tuurlijk, er zit een fucking roze saus over. Ik wil diversiteit vieren. In dit land ben je niet meer zo heel erg benadeeld. Natuurlijk op sommige plekken en in bepaalde culturen wel, maar iedereen kan gewoon naar Milkshake komen omdat het gewoon een feest is.

Heb jij het als vrouw zwaarder in deze branche?
Ik merk niet dat ik harder moet werken. Dat ligt denk ik aan de industrie waarin je zit. Ik werk al een tijd in de feestjes, het is mijn functie. Iedereen bij Air heeft een unieke functie. Ik heb in de afgelopen vijf jaar nog nooit op kantoor gezegd dat ik naar huis moest omdat ik last had van mijn ongesteldheid.

Hoe ziet de toekomst er voor Milkshake uit?
Het moet wel het kneuterige Milkshake blijven, waarbij je elkaar gewoon tegen kunt komen op het veld. We hebben deze keer grote namen: Bob Sinclair en Boy George. Ook Ultra Nate is te gek. Als ik de kans krijg om in de toekomst een superster te boeken en ik heb het budget, ja natuurlijk doe ik dat dan! Maar we gaan eerst naar het buitenland. De besprekingen zijn er, maar ik mag nog niet zeggen waar we naartoe gaan.

Als je een superster mag kiezen, wie kies je dan?
Grace Jones hoort op Milkshake omdat ze de shit is. Het is geen meisje maar eerder een vent.

Een vrouw met ballen. Net als jij?
Ik heb wel ballen ja! Ik kan er stoer over doen, maar ik merk wel dat ik dat heb.

Laatste vraag. Wat is je lievelingsmilkshake?
Ik lust geen Milkshake! Nooit van gehouden, maar ik vind het er wel leuk uitzien!


Deze winactie is inmiddels afgelopen. De winnaar heeft bericht ontvangen per e-mail.

Fotografie: Poison Mafia