Interieurinspiratie: Maritiem

Wonen door Vrouwen redactie

De zee wordt geassocieerd met vakantie – het geluid van de golven, de geur van het zoute water en het zachte zand op het strand. Of je nou graag op een Middellandse Zee cruise gaat, of liever op het strand ligt aan de Baltische Zee – vakantie aan zee is iets waar vele mensen het hele jaar naar uitkijken.

De zee is altijd weer een groot thema voor interieur en mode trends. Vaak laat deze stijl zich terugvinden in Cruise collecties die al in de winter in de winkels ligt om gevoelens van zomer op te wekken. Op het gebied van Home & Living is de maritieme stijl een goede mogelijkheid voor alle reislustige mensen om zich met de sfeer van de kust te omringen en het maritieme gemak binnen de eigen vier muren te halen.

Maritieme stijl is de keuze voor mensen die van een licht en comfortabel interieur houden. Eenvoudige stoffen en muren in warme tinten en wit doen denken aan de zeilen van een zeilboot en het strand. Natuurlijke materialen, voornamelijk hout, maar ook riet of rotan zijn noodzakelijk om een maritiem interieur te creëren wat doet denken als alsof je aan boord van een schip bent. Een interieur dat in de maritieme stijl is ingericht zal voelen alsof je elke dag op een zonnig strand zit!

In de modewereld heeft vooral Kenzo zich in hun laatste collectie door het thema maritieme laten inspireren en laat dit zien door vis prenten maar ook door het gebruik van neopreen in hun ontwerpen. Acne, Prada en Versace laten zich deze zomer echter ook door de zee inspireren.

Wat er deze zomer in geen maritiem geïnspireerde garderobe mag missen zijn T-shirts met typische Bretonse strepen, espadrilles en een strooien hoed. Het haar kan ook nog met zeezout in typische surfer-golven gestijlt worden.

Ontdek meer over de maritieme stijl bij Westwing.