Gaap, hoe krijg ik toch meer slaap - tips voor een betere nachtrust (deel I)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Niets zo vervelend als wakker liggen wanneer je echt heel graag wilt slapen. Je staart naar het plafond, voelt de minuten langzaam wegtikken en weet dat de wekker over een paar uur af zal gaan. Nog erger wordt het wanneer slapeloosheid veroorzaakt wordt door een bedgenoot, want het liefst zou je rustig naast elkaar willen slapen. Gelukkig hebben we de beste tips voor een heerlijke nachtrust naast je vriend(in).

Een op de vier mensen slaapt slecht door de slaapgewoonten van de bedgenoot: een bedgenoot die het dekbed afpakt, steeds seks wil of keihard snurkt. Samen slapen is niet altijd een pretje en kan je zelfs zo’n twee uur slaap per nacht kosten. Als je dan toch samen slaapt, houd dan de volgende tips in gedachten:

- Bij snurkende partners: zorg voor oordopjes. En laat de snurker op de zij slapen. Wat ook kan helpen is een anti-snurk kussen of neusstrips waardoor de neus wat meer wordt geopend.
- Televisie kijken, werken of lezen moet je ergens anders doen. De slaapkamer is puur bestemd voor slapen en seks!

- Diegene die ‘s nachts vaak een plasje moet plegen, ligt aan de kant van de deur.
- Bij woelen en draaien: overweeg een groter bed of aparte bedden.
- Heb jij het vaker koud in bed, maar heeft je bedgenoot het juist warm? Trek jij dan een dikkere pyjama aan. Tja, het kan soms ook heel simpel zijn.

- Is jouw bedgenoot geen partner maar een huisdier? Dieren zijn vaak onrustig, dus koop een mandje voor naast het bed of zelfs voor een andere kamer.
- Lukt het nog steeds niet om lekker te slapen? Via de online zelfhulpmodule op slaapproblemen.mirro.nl vind je meer informatie, tips en oefeningen.
- Is het hopeloos? Ga dan naar de dokter voor advies.

Bron beeld: Thinkstock