Onderzoek: Vrouwen denken schrikbarend weinig aan seks

Vrije tijd door Mariëlle

Ligt het aan ons, of denken we met Valentijnsdag in het verschiet steeds meer aan seks? Wij vrouwen dan. Mannen denken namelijk altijd aan seks. In samenwerking met TLC zochten we wat feitjes uit over relaties, seks en liefde. Lees hieronder verder!


Het zorgwekkende is dat het best wel tegenvalt hoe vaak wij vrouwen denken aan seks. We denken heus wel een beetje aan seks, maar slechts 28% van de vrouwen die meededen aan ons onderzoek zegt elke dag (minimaal één keer) aan seks te denken. Kom op dames, dat percentage kan best omhoog toch? Daar staat tegenover dat 2% van de vrouwen ook daadwerkelijk elke dag seks heeft. Met zichzelf of met een ander, dat blijft in het midden. Wel komt driekwart van de deelnemers er openlijk voor uit dat ze zichzelf een “handje” helpt. Ach, waarom ook niet? Al moeten we als kanttekening geven dat niet alle deelnemers deze vraag wilde beantwoorden.


Maar het liefste hebben we seks met iemand anders - toch? Met iemand waartoe we ons aangetrokken voelen. Iemand waar we vaak aan denken. Iemand die onze gedachten overneemt. Iemand die ons overneemt. Yes, we zijn namelijk best obsessief als het om liefdes aankomt. Bijna de helft van de vrouwen heeft haar leven wel eens helemaal of gedeeltelijk op een obsessieve manier om andere persoon laten draaien. Hoezo kuddedieren? En we zijn echt best erg. Ruim een derde(!) van de vrouwen is wel eens naar de locatie gegaan omdat ze wist dat de persoon in kwestie er ook was. Dat heeft een naam toch… Stalken? Zie je het al voor je? “Heee, hallo! Joh, jij ook hier? Dát is toevallig!” ALS de persoon in kwestie de 'stalker' al kent dan…

Het stalken gaat verder. Zo heeft 16% wel eens anoniem gebeld. Louter en alleen om zijn (of haar) stem te horen. En als je denkt dat dat ver gaat, is er nog een kleine groep aan vrouwen die wel eens bij het huis van haar droompartner heeft gepost en die hem of haar wel eens heeft achtervolgd. Dit gaat in onze ogen wel heel erg ver. Hard to get spelen is er bij deze personen in ieder geval niet bij. Het is eerder too obvious. Joehoe dames, ga even een leven zoeken. Ga Tínderen ofzo. Hoewel, met Tinder moet je ook uitkijken. Het is namelijk gebleken dat een tiende van de Tinderende vrouwen er een RSI-vinger aan overhoudt. En dat is best wel ernstig.

Hoe ver ga jij voor de liefde?



Bron, bron, bron