Wauw: zangeres ervaart hoe YouTube likes ineens echte fans worden

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het is natuurlijk de droom voor veel YouTube-artiesten: ontdekt worden en bekend worden met of om je muziek. Voor de 18-jarige Safa uit Rotterdam werd het werkelijkheid. Ze uploadde haar eigen muziek tot nu toe gewoon op YouTube en verspreidde het via social media, waar ze natuurlijk de nodige likes scoorde als waardering. Maar hoe voelt het als die toch wat onpersoonlijke likes ineens een gezicht krijgen? Dankzij het Vodafone Firsts platform kon Safa optreden in de Sugar Factory in Amsterdam, waar alle mensen die haar normaal online supporten haar nu voor het eerst 'live' konden toejuichen. Briljant!

Over het optreden van Safa is een korte docu gemaakt, waarin je haar weg naar haar eerste optreden van dichtbij ziet. Hoewel het misschien geen bijzonder origineel verhaal is blijft het intrigerend om te zien waar dit jonge meisje allemaal doorheen gaat. Met als beloning een paar honderd juichende fans voor haar neus. Echt, gaat dat zien. Oh, en ze is inmiddels gestrikt door Willem de Bruin (van de Opposites) die haar eerste echte single gaat produceren: Torn (zie hierboven).

Kudo's voor Vodafone, die met dit Vodafone Firsts platform een kans biedt aan jonge ondernemers en veelbelovende talenten. Zo biet Vodafone een platform aan muzikale dames (zoals Safa), of bijvoorbeeld fashion minded zoals Liselore Frowijn, die een modeshow geeft - en als het aan ons ligt volgen er nog veel meer inspirerende voorbeelden. Lang leve dit soort powervrouwen!