Dit doet stress met je lichaam

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Soms heb je het zo druk met je werk of studie dat je er helemaal gestrest van raakt. Of je maak je te druk om kleine dingen. Maar hoe onschuldig een beetje stress ook lijkt, het kan veel problemen veroorzaken op de lange termijn. Wij sommen ze voor je op. Tijd dus voor een niet-stressvol leven: boek die vakantie!


1# Het verwart je geheugen.
Stress kan niet alleen problemen met het korte termijn geheugen opleveren (zoals waar zijn in godsnaam mijn sleutels gebleven?) het heeft ook invloed op het aanmaken van nieuwe herinneringen.

2# Het verstoort je immuunsysteem.
Door stress ben je sneller vatbaarder voor virussen en word je sneller ziek. Maar er is ook een studie die dat bewijst. Door stress produceer je het hormoon cortisol. Als je stress hebt produceer je daar te veel van en dan raakt je immuunsysteem in de war waardoor je sneller vatbaarder bent.

3# Je krijgt er hoofdpijn van.
Onderzoekers vonden dat stress de meest voorkomende oorzaak is van hoofdpijn.

4# Laag libido.
Stress is ook een van de meest voorkomende oorzaken van een laag libido. Op zowel psychologisch als fysiek gebied krijg je door stress minder zin in seks.

5# Het verhoogt de kans op een beroerte en hoge bloeddruk.
The Journal of Neurology zag in een onderzoek dat mensen met chronisch stress meer kans hebben op een beroerte en een hoge bloeddruk dan mensen die dat niet hebben.

Bron