De haar routine van Whitney

Gezicht door Vrouwen redactie

Het o-zo-fijne lenteweer is terug. Dit betekent: nieuwe haarproducten aanschaffen en de haar routine aanpassen. Ik heb een video opgenomen waarin ik stapsgewijs uitleg, wat voor producten ik gebruik en wat ik nou precies doe met mijn haar. Ik zal voor het gemak, ook alles opschrijven.

Stap 1. Pre-poo
De dag voordat ik mijn haar ga wassen, smeer ik rozemarijn-mint olie in mijn haar. Voorzichtig kam ik mijn haar met mijn vingers uit, zodat ik de dag daarna niet heel veel moeite heb met het uitkammen van mijn haar. De rozemarijn-mint olie mix ik met zwarte castor olie. Deze mix zorgt voor volume en een sterke haargroei.

Stap 2. Shampoo
Ik vermijd het gebruik van sulfaten, omdat het mijn haar heel erg uitdroogt. Het liefst gebruik ik de ‘Naturals’ shampoo van TRESemmé. Deze shampoo ruikt heerlijk en maakt mijn haar zacht. Bovendien beschadigt het mijn haar niet. Integendeel…mijn haar lijkt juist nog meer te glanzen.

Stap 3. Deep-conditioner
Eén keer in de week smeer ik een haarmasker op mijn haar. In het verleden deed ik dit niet en ik kon na ongeveer een maand de gevolgen ervan voelen. Mijn haar was onhandelbaar, stug en het pluisde heel erg snel. Ik gebruik meestal de ‘Coconut deep-conditioning mask’ van Alter Ego. Het ruikt onwijs lekker en het gaat heel erg lang mee. Ik laat het masker ongeveer een uur zitten en vervolgens kam ik het uit met een brede kam. Vervolgens was ik de masker uit, op dit punt is mijn haar erg zacht.

Stap 4. Conditioner
Voor deze stap gebruik ik ‘Rosemary&Mint’ conditioner van Petal Fresh. Het ruikt heerlijk en zorgt ervoor dat je haar volume krijgt. Ik heb deze fles bij de Tuinen gekocht, maar als je vindt dat je haar voldoende volume heeft kun je ook een andere conditioner proberen. ‘Hello hydration’ van Herbal Essences is ook een aanrader, het ruikt niet alleen erg lekker maar het heeft ook heel veel slip.

Dit keer ga ik mijn krullen kammen met mijn vingers. Dit doe ik om er zeker van te zijn dat ik geen klitten meer heb.

Stap 5. Styling
Ik verdeel mijn haar in vier secties en breng producten aan volgens de LOC methode:
Stap 1 – Leave-in conditioner aanbrengen op het haar. Ik gebruik de ‘Shea Moisture Yucca en Boabab conditioner’ als een leave-in.
Stap 2 – Olie aanbrengen op het haar. Ik gebruik meestal amandel olie, maar jojoba olie is ook een aanrader.
Stap 3 – Cream aanbrengen. Ik gebruik de ‘Olive Ecostyler gel’ als een sealer. Soms gebruik ik ‘African Pride’ als een cream, het werkt allebei prima.

Stap 6. Protective styling (Optioneel)
Ik vlecht mijn haar, om mijn haar te beschermen. Mijn haar type heeft minder natuurlijke bescherming dan andere haartypes, hierdoor heb ik besloten om mijn haren te zoveel mogelijk te beschermen. Ik hoef dan doordeweeks niet echt iets aan mijn haar te doen en dit zorgt ervoor dat mijn haar niet breekt.