Kaas is geen kaas en olijven zijn niet wat ze lijken

Eten door Vrouwen redactie

Een eyeopener voor jullie op deze dinsdagmorgen. Want weet jij eigenlijk wel dat kaas helemaal geen kaas is en dat olijven ook niet altijd zijn wat ze lijken?

Velen van ons hebben geen idee wat ze eten. Voedselfabrikanten schijnen nogal wat geheimpjes voor ons te hebben, volgens tientallen experts die op onderzoek gingen.

Hier een paar shocking feitjes:

Gekweekte zalm is soms gezonder dan wilde zalm.

70% van de olijfoliën die je in de supermarkt vindt zijn niet wat ze beweren te zijn op het etiket.

Suiker heeft tientallen andere namen – die we niet kunnen uitspreken - waaronder ze vermomd gaat. Termen die vaak voor suiker gebruikt worden zijn: rietkristallen, dextrose, glucose-fructosestroop, verdampt suikerrietsap, agave nectar en vruchtensap concentraat. Wel eens van gehoord? Hell yeah. Maar ooit geweten wat het precies is? Ehh…

Eerlijk is eerlijk, we checken zo nu en dan de calorieën of het vetgehalte. Maar begrijpen we de lijst van de ingrediënten eigenlijk ook? Nee. Want als je dat wist, dan was je in shock geweest! Kaas die geen echte kaas blijkt te zijn, suiker met tientallen pseudoniemen en olijfolie die toch niet zo ‘extra virgin’ is als je zou denken.

En veel producten die wij kennen als kaas bevatten er eigenlijk niets van. Bij voorgesneden plakjes, maar ook bij geraspte kaas van een aantal merken komt helemaal geen echte kaas of koe aan te pas.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron