Deze dingen zijn niet leuk aan op vakantie gaan

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het is weer bijna zover: de zomervakantie. We kijken er allemaal ontzettend naar uit, omdat we dan eindelijk ons koude kikkerlandje mogen verruilen voor witte stranden, hoge temperaturen en heel veel cocktails (okee, die hebben we hier ook, maar in het buitenland smaken ze altijd beter). Je zou bijna denken dat al die geweldige vakanties helemaal geen nadelen hebben. Was dat maar waar…

1. Je moet langs de douane. Deze geldt vooral wanneer je met het vliegtuig moet. Eerst pak je je handbagage zo effectief mogelijk in, moet het hele geval daarna grondig uitgepluisd worden omdat pindakaas dus blijkbaar veel te vloeibaar is. Dat potje pindakaas dat je mee wilde nemen? Hoppa de prullenbak in.

2. Dat vliegtuig is niet zo moeilijk, kleine kans dat je tegenwoordig nog in het verkeerde vliegtuig stapt. Het grote probleem begint wanneer je op de plaats van bestemming bent aangekomen. Je bent moe van je vlucht, spreekt mogelijk de taal niet en je hebt geen idee hoe het openbaar vervoer werkt. Wanneer je drie uur later eindelijk je hotel bereikt hebt ben je helemaal kapot.

3. Voel jij je ook altijd een beetje veevervoer wanneer je aan het reizen bent? Niet alleen met het vliegtuig, maar ook de trein of de bus is soms helemaal hutje mutje.

4. Zodra je op de plek van bestemming bent aangekomen wil je natuurlijk even aan het thuisfront laten weten dat alles toppie gaat. Helaas is wifi op veel plekken lastig te vinden, dus zul je het moeten doen met een ouderwets, prijzig sms'je.

5. Als je thuis bent wil je het liefst altijd weg zijn, maar zodra je op vakantie bent ga je thuis toch wel een beetje missen. Je familie, je vrienden, je spullen en je eigen huisje, stiekem zijn ze toch allemaal wel heel fijn.

6. Vaak moet je tijdens het reizen veel wachten. Wachten op het vliegveld, op je transfer, op de bus, op de trein, altijd maar wachten. Maar… uiteindelijk is je eindbestemming het wachten meestal dubbel en dwars waard!

Bron and bron

Afbeeldingen: bron, bron en bron,