Het verschil tussen dagcrème en nachtcrème

Gezicht door Vrouwen redactie

Wat is het eerste dat je ziet als je iemand leert kennen? Zijn het de ogen die je aankijken? Zijn het de wenkbrauwen die een gezichtsuitdrukking bepalen? Is het de mond die naar je lacht? Er is zoveel dat invloed heeft op hoe jij op iemand overkomt. Al deze onderdelen samen vormen jouw visitekaartje. Samen met je huid. Ook je huid bepaalt welke indruk je achterlaat op anderen. Een huid hoeft niet per definitie perfect te zijn. Het is vooral belangrijk dat het een goede verzorging uitstraalt. En om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je het juiste product voor de juiste ‘kwaal’ gebruikt. Echt, we drukken het op je hart: gebruik producten waar ze voor bedoeld zijn. Smeer bijvoorbeeld geen bodylotion op je gezicht, omdat je denkt dat dat voldoende voedend is. Het is er niet voor gemaakt en daar is een reden voor. Net zoals dagcrème gemaakt is om overdag te gebruiken en nachtcrème gebruikt is voor tijdens de nachtrust. Er zit namelijk wel degelijk verschil tussen die twee.

Dagcrème
Het hoofdeigenschappen van de gemiddelde dagcrème zijn de huid verzorgen en beschermen. HPO-morning cream van Hans Schreuder verwent je met de volgende eigenschappen:
- Gistextract bevat vitaminen B die extra voeding geven aan de huid
- Beschermt en houdt je huid gezond en soepel
- Hypoallergene en huidzuiverende dagcrème

De crème bevat ook melkzuur en vitamine E om de huid te vitaliseren. We looooove vitamine E. Wij bij Vrouwen.nl lijden aan een lichte (kucht) vorm van dispraxie. In gewoon Nederlands houdt dit in dat je niet zo handig bent. Wij schatten onze bilomvang nog wel eens verkeerd in (PAS OP ZWENGT UIT), stoten ons hoofd, schaven ons aan één of andere tafel die verrekte dichtbij kwam… Voor dit soort situaties is vitamine E je partner in crime. Sla trouwens ook je hals en decolleté niet over. Later ben je daar blij mee.


Nachtcrème
Nachtcrème heeft weer hele andere eigenschappen dan dagcrème. Nachtcrème hoort de huid tot rust te brengen zodat alle stress van de dag van de huid kan afglijden. Slapend mooi worden doe je namelijk gewoon met nachtcrème. Daar hoef je helemaal niks voor te doen. Alleen maar smeren. De HPO-night cream van Hans Schreuder houdt bijvoorbeeld in:
- Rijk aan natuurlijk melkzuur en natuurlijk vitamine E
- Allantoïne kalmeert de huid
- Ontspant, verzacht en zorgt voor een stralend gezonde huid

Daarnaast heeft ons lichaam ’s nachts extra bescherming nodig. De in de crème opgenomen antioxidanten gaan huidveroudering tegen. En de toegevoegde allantoïne bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen, wat ook weer een verjongend effect heeft. Vergeet de crème ’s ochtends niet van het gezicht te wassen. De huid heeft overdag namelijk weer hele andere behoeften dan ’s nachts.




Dit is een advertorial