10 weetjes die vertellen hoe buikvet afneemt

Eten door Mariëlle

Waarom geeft een komkommer niet evenveel voldoening als een zak chips? Dat zou echt een stuk handiger zijn. Op dat zwembandje om je buik kun je al bijna drijven, dus het zou fijn zijn om manieren te weten waardoor het buikvet afneemt. Bij dezen 7 manieren. Het zijn niet allemaal nieuwe weetjes, maar je geheugen kan vast een opfrisbeurt gebruiken. Oh, en weet je nog: plaatselijk afvallen kan niet. Maar deze tips helpen je wel om algeheel vet te verliezen.


1. Eet minder zout. Het is bekend, maar misschien moet je er soms weer even aan herinnerd worden als je weer een halve pot zout over je friet strooit.
2. Eet veel vezels, zodat je niet opgeblazen wordt. Als je verstopt zit lijk je namelijk dikker. Onnodig.

3. Dit wil je niet horen, maar: bewegen. Al loop je even een blokje om. Dat zorgt er namelijk voor dat je spijsvertering de hele dag op gang blijft.
4. Vergeet niet om gedurende de dag kleine porties te eten zodat de verbranding nog beter op gang blijft.

5. Houd je calorieën bij.
6. Eet genoeg groente en fruit zodat je lichaam lekker doorgespoeld wordt.

7. Drink genoeg water. Reden: zie punt 4.
8. Drink vooral niet teveel alcohol. Nee dit bericht staat niet vól met dingen die je wilt horen, maar het is wel nuttig. Alcohol blijft namelijk 'hangen' in je buik.

9. Let op welke vetten je weghapt. Die hierboven bevorderen het buikvet. Oftewel: je buikvet neemt toe.
10. Eén geruststelling: het hebben van buikvet kan in je genen zitten. In dat geval kun je er helemaal niks aan doen en hoef je je ook niet te schamen als je een zak chips wegwerkt *kuch*.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron