7 Redenen waarom je aankomt in plaats van afvalt

Eten door Mariëlle

Je hoopt toch een keer de magische vraag 'ben je afgevallen?' van je vriendinnen te horen. Maar je lijkt alleen maar dikker te worden, hoeveel moeite je ook doet om af te slanken. Dat zou wel eens één of meerdere van de volgende redenen kunnen hebben:

1. Je slaapt niet genoeg
Als je niet voldoende slaapt produceert je lichaam een stofje waardoor je meer honger krijgt. Het stofje dat je een vol gevoel geeft wordt minder geproduceerd als je te weinig slaapt.


2. Je eet zogenaamd 'low fat' eten
Als je jouw favoriete eten hebt ingewisseld voor de vetarme variant. Dan zou dat wel eens de reden kunnen zijn dat jouw gewicht toeneemt. Het gebrek aan vet zou gecompenseerd kunnen worden door andere ingrediënten die zijn toegevoegd voor de smaak en textuur. Vaak is dit suiker of een ander dikmakertje.


3. Je eet ongezond eten in een vermomming
Zoals gezonde hapjes die eigenlijk helemaal niet gezond zijn of loads aan calorieën bevatten. Check altijd even de ingrediëntenlijst op de achterkant.


4. De porties zijn te groot
De porties worden steeds groter. Daar kom je ook van aan.


5. Sociale druk
Vrienden die je uitnodigen om te komen eten en een vette hap voor je klaarmaken. Je kunt natuurlijk voorstellen dat jij wel wilt koken, omdat je graag gezond wilt eten. Dan kunnen er twee dingen gebeuren: jij kookt en je eet gezond of zij willen per se koken en je eet gezond.


6. Je drinkt calorieën
Veel mensen vergeten de calorieën in hun drankjes mee te rekenen. Alleen als je puur water drinkt tellen ze niet mee. Anders, ook (juist!) als je een gezond drankje naar binnen giet.


7. Door training
Het is niet altijd slecht om aan te komen. Soms kom je aan door het kweken van spiermassa. Spieren wegen namelijk meer dan vet. Veel mensen weten dit wel, maar vergeten het om hier aan te denken als ze zijn aangekomen.


Bron, bron, bron, bron