GTST vs het echte leven

Vrije tijd door Mariëlle

GTST bestaat 25 jaar. En dat kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan zonder daar eens flink mee aan de haal te gaan. Want wat zich daar allemaal in één leven afspeelt is veel te bizar. Laat staan dat het leven van elk persoon in één dorp zo hectisch kan zijn. Fan of niet, even serieus: dit kán gewoon niet. Als je de statistieken erbij pakt en Goede Tijden Slechte Tijden vergelijkt met het echte leven, dan is jouw leven ineens verdomde saai. Maak je iets ergs mee? Of zit je 'gewoon' in een dieptepuntje van je leven? Kijk Goede Tijden, want het kan altijd erger en dan valt je eigen leven altijd mee.

In elk gezin is wel iemand overleden. Soms zelfs meerdere mensen. Gelukkig is dat in het echte leven niet zo zeg!

In elk gezin is iemand geëmigreerd. Vooral Curaçao, Canada en Amerika zijn goede bestemmingen. Die bestemmingen zijn ook een goede basis als personen tussendoor tijdelijk verdwijnen uit de serie. Dan zijn ze namelijk op bezoek bij familie. Ofzo.


Iedereen is voor zijn 30e minimaal één keer getrouwd. Sommigen twee keer of zelfs drie keer.

Elk personage heeft wel geheime familieleden die spontaan opduiken. Wie maakt dat nou mee? En al helemaal meerdere malen? En helemaal bij meerdere personen binnen één dorp.

Alleen in GTST kunnen vijanden bij elkaar in bed belanden tijdens een ruzie. WEIRD.

Iedereen wordt wel eens met de dood bedreigd. In Meerdijk in ieder geval wel. En hoeveel mensen er dan ook daadwerkelijk dood gaan…

... en weer opstaan uit de dood. Dat kan dus niet hè, hoe graag we dat soms ook willen.

Voor je het weet word je ontvoerd.

Moordenaars worden zomaar weer opgenomen in de maatschappij.

Hoeveel mannen in Meerdijk hebben wel niet een kind bij een andere vrouw opgewekt?

Hoeveel vrouwen in Meerdijk zeggen wel niet dat hun kind door iemand anders dan de echte vader is verwekt?

Chronisch zieken worden weer genezen. Wauw, welke medicijnen gebruiken ze daar? Coke? Want coke-verslavingen bij het leven daar in dat gehucht.

Hoeveel van jouw vriendinnen zijn wel eens in de abortuskliniek geweest omdat ze geen baby willen? Zijn dat er ook zoveel als in Meerdijk?

Zoveel kinderen zijn geadopteerd door ouders die ineens niet meer de echte ouders blijken te zijn. En dan ineens komen de echte ouders weer in beeld.

Wat is Meerdijk eigenlijk een prachtig dorp als je er zo over nadenkt: iedereen zorgt voor elkaar.

Het gebeurt ook wel eens dat iemand er wel heel erg zwanger uitziet, maar dat volgens de verhaallijn niet is.

Hoe vaak maak je het nou mee dat iemand ‘nee’ zegt voor het altaar? Nou, als je GTST kijkt wíl je al niet eens meer trouwen, want er is al-tijd wel iets. Dan wordt er weer iemand neergeschoten, dan zegt iemand ‘nee’ voor het altaar. Dan valt er weer iemand dood, of gaat één van de twee vreemd… er is altijd iets. En als je niet beter weet, zou je haast denken dat dit synoniem staat aan trouwen.

Zo zou je ook niet willen sporten als je niet beter wist dan wat er allemaal in Goede Tijden gebeurt. Want in de sportschool ben je je leven niet zeker.

Iedereen doet het met iedereen. Dat heb je natuurlijk al snel in een drop (of mogen we dat niet zeggen?), maar hier is het wel heel extreem. Voor je het weet doe je het met je neef. Ja weer zo'n feitje: Nina deed het ineens met haar Neef Vincent, die weer de zoon van haar tante Maxime bleek te zijn, die door Ludo geen kinderen kon krijgen, maar toch ineens een kind rond had lopen waar ze niks van wist.

Heb je nog nooit in de cel gezeten? Dan hoor je er eigenlijk niet bij.

Net als wanneer je nooit in het ziekenhuis ligt. Ook not done in de soap.

Het kan ook maar zo gebeuren dat je een broertje in België blijkt te hebben, wat jij als personage wel wist, maar de kijker niet. En ineens praat je dan af en toe Vlaams. Dat was eerder nog nooit iemand opgevallen.

Zo, weet jij nog wat opvallende gebeurtenissen die dus écht maar heel moeilijk zouden kunnen in het echte leven? Vul de lijst gerust aan met een reactie, want volgens ons hebben we ze nog lang niet allemaal gehad. We hebben het namelijk nog niet eens over alle fraudeurs en oplichters gehad.


Bron