WTF journaal van woensdag 28 oktober

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momenten van vandaag: hond Hank the tank vliegt eerste klasse omdat hij te dik is, krijgt een 97-jarige vrouw een rondleiding bij Google en neemt het aantal crystal meth gebruikers toe in Nederland.





"We flying the first class. Up in the sky. Poppin' champagne. Living the life." Het nummer van Fergie zit gelijk in ons hoofd na het horen van dit nieuwtje. Dit is Hank de tank. Deze hond is geadopteerd en heeft een ziekte waardoor hij niet meer kan lopen en veel weegt. Daarom wordt Hank altijd vervoerd op een karretje. Het bijzondere aan grote Hank is dat hij altijd eerste klasse mag vliegen met zijn baasje, wat een luxe poes! Passagiers en stewardessen konden hun ogen niet geloven toen de hond aan boord kwam van het vliegtuig. You got to stay classy!



Dit volgende nieuwtje is vooral heel erg schattig. De droom van de 97-jarige Olive kwam uit. Ze kreeg een rondleiding bij Google, iets wat ze altijd al wilde. Deze oude dame groeide op in een tijd zonder stroom, mobieltjes en het internet. Ze woont nu in een bejaardentehuis waar ze op de hoogte werd gesteld van een organisatie die wensen uit laat komen. Ze besloot zich op te geven voor een rondleiding bij Google. Zo gezegd, zo gedaan. Olive kreeg een rondleiding! Ze werd opgehaald in een zelf rijdende auto, kreeg een rondleiding en daarna maakte ze kennis met de wereld van de virtual reality. In de video zien we de ervaringen van Olive. Super tof dat Google hieraan heeft meegewerkt. En de video is zo ontzettend schattig!



Het nieuws liegt er niet om: crystal meth wordt steeds populairder in de gayscene in Nederland, zo schrijft de Volkskrant na een onderzoek van Stichting Mainline en Soa Aids Nederland. Crystal meth wordt vaak gebruikt door mannen net voor of tijdens de seks. Het 'slammen' van 'Tina' (betekent het injecteren van crystal meth) kan erg gevaarlijk zijn. "Tina" is aan het dalen in prijs, waardoor de grens om de drugs te kopen steeds lager wordt. Het aantal crystal meth gebruikers neemt toe in de gayscene. Hierdoor neemt ook de kans op gevaarlijke ziekten als HIV en soa's. Bij het te vaak slammen van Tina zijn de beschadigingen aan het lichaam desastreus. Of het gebruik onder heteroseksuelen ook zal gaan toenemen is nog niet bekend, al kan er uit eerdere onderzoeken met andere drugs worden gezegd dat de trend zich ook onder heteroseksuelen zal gaan afspelen.

Bron, bron, bron, bron, bron