12 Harry Potter feitjes die niemand aan zag komen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hoe vaak hebben wij wel niet de boeken van Harry Potter gelezen en de films bekeken? Echt ontelbare keren. Het zwartharige jongetje met het litteken blijft ons op één of andere manier fascineren. Daarom is het ook zo heerlijk om feitjes te lezen over de beroemde tovenaar. Wij pakken maar weer het boek erbij!

1. Perkamentus is homoseksueel. De schrijfster J. K. Rowling deelde deze informatie in 2007 en vertelde daarbij dat hij stiekem een oogje had op Grindelwald.

2. De ouders van Marcel Lubbermans zijn nooit uit het ziekenhuis gekomen nadat Bellatrix hun vreselijk gemarteld had voor informatie.

3. Dorothea Omber is gebaseerd op iemand die de schrijfster echt kende. Wij zouden haar echt nooit willen tegenkomen. Vreselijk mens.

4. Rowling wilde Ron bijna laten doodgaan toen ze in een moeilijke periode zat, maar heeft dit gelukkig niet gedaan. We houden van de klunzige redhead!

5. Dirk Duffeling en Harry zijn niet compleet van elkaar gescheiden. Ze sturen elkaar nog wel kerstkaarten.

6. Wemel en Potter hebben nooit hun examens gemaakt om af te studeren van Zweinstein. Hermelien natuurlijk wel (want zo is zij).

7. Het beroemdste trio van de wereld krijgen allemaal hun eigen chocoladekikker verzamelkaartje.

8. Perkamentus kon Harry gewoon zien zich als hij onder zijn onzichtbaarheidsmantel zat door middel van een spreuk.

9. We hebben allemaal Voldemort altijd verkeerd uitgesproken. Het blijkt dat de 't' niet hoort te worden uitgesproken.

10. De motorfiets die eerst van Sirius Zwarts was geweest weet meneer Wemel te fixen en Harry kan er gewoon gebruik van maken.

11. Hagrid kon nooit de Patronus uitvoeren omdat het een erg lastige spreuk is.

12. De handtas die Hermelien de hele tijd bij zich had uit het laatste deel van de serie was eigenlijk verboden. Geef ons ook maar zo'n ding, super praktisch dat er echt álles in kan!

Bron bron bron