6 Type vriendinnen die je liever kwijt dan rijk bent

Vrije tijd door Renée

Je kent ze wel... Van arrogante kwal tot ingenomen-over the top-naast-haar-schoenen-lopende vrouw. Types die je liever niet tegenkomt en eigenlijk ook helemaal niet nodig hebt in je leven. Maar wat als één van die types tot je vriendengroep behoort? De volgende types kun je soms maar beter uit je leven verwijderen.


1. De vriendin die je niet steunt.

Iedereen heeft bepaalde dromen en ambities, maar je hebt er altijd mensen tussenzitten waarvan het lijkt dat ze die dromen en ambities niet steunen. Een vriendin hoort je juist te steunen om je dromen waar te maken, ook al is die droom misschien iets te ambitieus.

2. De vriendin die niet luistert.
Vriendinnen zijn er als jullie een avond lang wijntjes willen drinken, maar ze horen er ook te zijn als jij iets kwijt moet of als je even een dip hebt. De vriendin die dan niet naar je luistert kun je beter maar uit je leven zetten.


3. De vriendin die je veroordeelt.

Je hebt een vriend van 10 jaar ouder (of jonger), jij wil kinderen en zij niet (of vice versa), je draagt kleding waarvan zij vindt dat ze niet bij je passen (terwijl ze zelf geen beste smaak heeft)... Je hebt zo van die vriendinnen die je veroordelen. En die negativiteit heb je niet nodig. Er is namelijk een verschil tussen veroordelen en eerlijk zijn. Je hebt meer aan het laatste.

4. De vriendin die jaloers is.
Misschien heb je het helemaal voor elkaar. Leuke vriend, leuk huis, leuke uitjes. Het kan zijn dat je op dit moment van je leven er warmer bijzit dan die ene vriendin, maar zodra ze jaloers wordt gaat er iets fout. Niets mis met wat gezonde jaloezie, zo lang het niet uit de klauwen loopt.


5. De vriendin die alleen maar negatief is.

Je kunt er niet veel aan doen als je glas half leeg is, maar constant jezelf omringen met negativiteit is iets waar niemand blij van wordt. Als Negatieve Nadia het echt zo moeilijk vindt om één avond positief te zijn kun je misschien beter overwegen om niet meer met haar af te spreken.

6. De vriendin die meer leugens vertelt dan je lief is.
Voor sommige mensen is het normaal om het leven door te komen met verschillende leugentjes om bestwil. Iedereen heeft weleens gezegd dat je onderweg bent terwijl je eigenlijk nog je mascara moet doen, maar als iemand echt liegt tegen je (om wat voor reden dan ook), kun je diegene beter kwijt zijn dan rijk.

Bron, bron en bron